blog

OVO SU NAJEFIKASNIJE ANTI-AGING PROCEDURE

Prvi znakovi starenja najčešće se očitavaju na našem licu. Zbog toga vam danas otkrivamo veoma efikasne tretmane i procedure za podmlađivanje lica, dostupne u našoj ordinaciji.

Starenje je prirodan proces koji je neminovan. S vremenom, usled tog procesa, dolazi do pojave finih linija i bora oko očiju i usana, pega, ožiljaka ili gubitka tonusa kože. Sve to kao posledicu ima da naše lice izgleda starije nego što želimo.

I dok se neke osobe nose sa starenjem i prihvataju sve njegove mane, druge nastoje da te znakove sakriju ili eliminišu. One se često odlučuju na različite, manje ili više invazivne antiaging procedure. Međutim, i u tome treba imati mere!

Lice je, kao i svaki drugi deo našeg tela, priča za sebe! Procedure koje se preporučuju jednoj osobi ne moraju biti adekvatne i za drugu. Zbog toga je veoma važno da pre intervencije dođete na pregled, kako bi se odredile metode koje će vaš „sat“ vratiti unazad.

Otkrivamo vam nekoliko veoma efikasnih procedura za podmlađivanje lica.

 

Hijaluronski fileri – za mladolik izgled kože lica

Tretmani tokom kojih se koriste hijaluronski fileri (hijaluronska kiselina u obliku gela različite gustine) ubrajaju se u najpopularnije nehirurške procedure u našoj ordinaciji, ali i širom sveta.

Hijaluronska kiselina se u našem telu nalazi u procentu većem od 50%, dok je jedna od njenih glavnih odlika snažno vezivanje vode. Ona je odgovorna za elastičnost i potpornu funkciju kože, dok se hijaluronski fileri mogu injektovati u sve regije lica, a koriste se i za tretiranje vrata, dekoltea ili šaka.

Hijaluronski fileri su poslednjih godina postali zlatni standard u estetskoj medicini zbog njihove jednostavne primene, bezbolnosti prilikom aplikacije, kompatibilnosti i biološke razgradnje u koži. Njihovim ubrizgavanjem se koriguju bore, ali i vraća izgubljen volumen koži, vrši rehidratacija i zadržava se prirodni izgled konture lica.

Botoks

Iako su rezultati hijaluronskih filera i botoksa u borbi protiv starenja kože gotovo identični, ipak postoje određene razlike.

Hijaluronski fileri su tu da popune prostor na kojem je koža izgubila tonus. Botoks, odnosno botulinski toksin, ima zadatak da blokira pokrete određenih mišića koji dovode do pojave bora.

Jedan je od najpopularnijih tretmana podmlađivanja, koji se vrši prirodnim, pročišćenim proteinom koji doprinosi usporavanju prvih znakova starenja. Već više od 20 godina karakteriše se kao najučinkoviti „brisač“ bora u zonama oko očiju. Minimalno je bolan i njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta.

Tretmanom se postiže uklanjanje horizontalnih bora na čelu, bora smejalica i mrštilica, suptilno se podižu obrve i kapci i uklanja izgled ljutnje, umora i začuđenosti. Idealan je za sve osobe koje žele da osveže svoj izgled, ali i za one koje žele da preventivno spreče nastanak bora.

U slučajevima kada su bore prilično izražene i duboke, a koža izrazito opuštena, što je najčešće kod osoba starijih od 65 godina, primenjuje se kombinacija botoksa i hijaluronskih filera.

Laserski tretmani, moćno anti-aging dermatološko oružje

Jedan od glavnih saveznika našeg dermatolološkog tima, na čelu sa dr Dubravkom Đerić jeste upravo moćna platforma Alma Harmony XL PRO Special Edition, koja obezbeđuje bezbedne i efikasne tretmane za 65 odobrenih indikacija, uključujući:

– AKNE I OŽILJKE OD AKNI
– STRIJE
– KAPILARE
– ROZACEU I CRVENILO KOŽE
– PIGMENTACIJE
– REMODELOVANJE KOŽE I LIFTING
– POBOLJŠANJE TEKSTURE I TONUS KOŽE

Kada je u pitanju Anti-ageing, već posle tridesete godine, našoj koži više nije dovoljna osnovna kućna nega, s obzirom da se prirodno smanjuju kolagen i elastična vlakna u dermisu, smanjuje se količina hijaluronske kiseline, količina duboke masti, mišić gubi svoj tonus, a kost svoju gustinu – što sve zajedno, dovodi do vidljive promene na koži, koju danas zovemo starenje.

S tim u vezi, ukoliko nam je cilj da kožu što duže održimo zdravom i mladom, važno je da čak i pre tridesete godine makar dva puta godišnje stimulišemo kolagen, a u tome nam najviše mogu pomoći laserski tretmani, jer su brzi i efikasni, bezbolni a i finansijski pristupačni.

Kada je Anti-age, i podmlađivanje kože lica, vrata i dekoltea u pitanju, izdvojili bismo sledeće laserske tretmane koje možete uraditi u okviru naše klinike:

CLEAR LIFT (Q Switch Nd Yag 1.064nm LASER) za poboljšanje teksture kože, rejuvenaciju (produkcija novog kolagena), tretman hiperpigmentacija (melazme)

NIR (1.300nm Sonda sa termalnim efektom) rejuvenacija i instant lifting

CLEAR SKIN (ErGlass 1.540nm LASER) za lečenje akni, ožiljaka od akni i rejuvenaciju

ERBIUM (ErYag 2.940nm LASER) srednje duboki I duboki ožiljci od akni, strije i rejuvenacija

Hemijski piling – tretman koji će skinuti godine s vašeg lica

Naša koža se neprestano regeneriše, pa se ćelije koje više ne mogu da obavljaju svoju funkciju odbacuju na račun novih. Ćelije kože koje su zamenjene novim, mladim ćelijama, ostaju na površini i veoma se sporo, prirodnim putem otklanjaju sa nje. Da biste sa svog lica odstranili izumrle ćelije koje ten čine sivim, beživotnim i dodaju mu godine, pružite mu hemijski piling.

U pitanju je tretman koji podrazumeva nanošenje rastvora kiselina na kožu, zahvaljujući kojem hranljive materije iz krema i seruma lakše prodiru u ćelije kože, čineći negu kompletnom.

Srednje duboki i duboki hemijski piling, koji u našoj ordinaciji rade isključivo dermatolozi, idealni su za korekciju fleka na koži nastalih usled starosti ili izlaganja suncu, ali i za sve koji žele da smanje bore. TCA piling spada u grupu pilinga srednje dubine koji se koristi za lečenje finih bora i proširenih pora.

Najčešće se upotrebljavaju pilinzi sa 15%, 25% i 35% TCA kiseline, što zavisi od stanja kože pacijenta. Funkcija te kiseline nije samo u uklanjanju površnog sloja kože, već i u stimulaciji fibroblasta, ćelija odgovornih za stvaranje kolagena i elastina.

Piling glikolnom kiselinom, poznat još i pod nazivom piling voćnim kiselinama, popravlja posledice preranog starenja izazvanog preteranim izlaganjem suncu.

Pored navedenih, postoji veliki broj drugih hemijskih pilinga. Najbitnije je izabrati baš onaj koji je idealan za vašu kožu, pa tu odluku prepustite vašem lekaru.

Lifting lica Silhouette Soft nitima

Neinvazivni lifting lica Silhouette Soft nitima jedna je od najpopularnijih i natraženijih metoda u estetskoj hirurgiji poslednjih godina. Reč je o nitima koje pružaju potporu iznutra, aktivirajući proizvodnju kolagenskih vlakana, dok ujedno podižu tonus kože i tkiva.

Koriste se za lifting središnjeg i donjeg dela lica, obrva i vrata, i mogu se kombinovati sa ostalim nehirurškim tehnikama podmlađivanja. Postavljaju se na određenu dubinu ispod kože, čime se postiže efekat podizanja.

Kao i sve ostale procedure, i ova se sprovodi uz obavezne konsultacije sa hirurgom.

 

Operacija očnih kapaka

Opuštena koža na kapcima često može odavati utisak umora i starijeg izgleda. U tim situacijama korekcija očnih kapaka (blefaroplastika) može biti spas. Spada u male i veoma efikasne zahvate za podmlađivanje lica u estetskoj hirurgiji, može obuhvatati podjednako i gornje i donje kapke, dok je rezultat ponovni, svež i jedar izgled predela oko očiju.

Pre nego što se odlučite za bilo koju od ovih procedura, obavezno zakažite pregled sa hirurgom ili dermatologom! Na osnovu pregleda, fizionomije vašeg lica, ali i efekata koje želite da postignete, naši lekari specijalisti odabraće najadekvatniju procedure za vas. 

Svaki od navedenih tretmana na našoj klinici radi se sa velikim uspehom i ne donosi samo estetsko, već i psihološko zadovoljstvo. 

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Clinic

NIŠ
JOVANA SKERLIĆA 2A

Clinic