FACE LIFTING

ZAŠTO SE FACE LIFTING ČESTO SMATRA JEDINIM REŠENJEM U BORBI PROTIV STARENJA KOŽE?

Usled starenja, koža se opušta i gubi se volumen lica. U tim situacijama, face lifting kod određenog broja ljudi može biti jedino rešenje.

Kada usled procesa starenja koža dođe do stadijuma potpune opuštenosti, a lice izgubi volumen, face lifting često predstavlja jedino i najbolje rešenje!

Face lifting je postupak zatezanja i podizanja opuštenih tkiva i kože lica i vrata, kao i vraćanja jedrine licu. U pojedinim slučajevima lifting lica je potrebno kombinovati sa korekcijom očnih kapaka i liposkuplturom lica  (nadoknadom volumena sopstvenom mašću), jer je to pravi način za postizanje najboljih rezultata.

Šta podrazumeva zahvat zatezanja vrata?

Pored intervencije zatezanja lica često se izvodi i intervencija zatezanja vrata.

Zatezanje vrata je zahvat kojim se odstranjuje višak kože, čime se postiže mladalački izgled. Zahvat se često izvodi u sklopu liftinga lica i daje odlične rezultate, a vaš izgled čini mladalačkim.

Lifting lica se izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji i pre te procedure, a u konsultaciji sa hirurgom i anesteziologom, neophodno je sprovesti sve analize koje se određuju na osnovu anestezije koja će se davati. U najvećem broju slučajeva to su laboratorijske analize i pregled interniste.

Rezovi se prave duž linije kose, na slepoočnicama, i produžavaju se duž i iza uha. Nakon toga se koža lica i vrata oslobodi, a njen višak odstrani, uz prethodno zatezanje potkožnih struktura radi dugotrajnog efekta. U pojedinim slučajevima liposukcijom je potrebno odstraniti masne naslage ispod vilice i na vratu, radi poboljšanja njihovih kontura, ili dodatno popuniti određene delove kako bi se vratila jedrina.

Zavoji i dren se uklanjaju nakon jednog do dva dana, posle čega možete oprati kosu, dok se konci skidaju u periodu od 7 do 14 dana nakon intervencije. U tom periodu se očekuje spadanje otoka i prolazak modrica, te se finalni rezultati liftinga lica mogu očekivati posle nekoliko nedelja.

Nakon face lifting-a mogući su otok i krvni podlivi koji se povlače u narednih nedelju dana, ali i prolazni osećaj utrnutosti kože lica. U izuzetno retkim slučajevima moguća je pojava hipertrofičnih ožiljaka iza uha i na vratu, pomerena ivica kose ili čak prolazna (retko kada i trajna) alopecija, odnosno gubitak kose oko reza u kosmatom delu glave.

Najčešća pitanja

Ukoliko imate izraženiji pad tonusa kože, gubitak kontura i izgled koji se opisuje kao umoran ili tužan – velika je verovatnoća da ste baš vi kandidat za face lifting. Međutim, nisu samo godine odrednica! Najčešći indikatori su objektivni parametri, ali i vaše želje.

Ukoliko se na vreme krene sa preventivnim anti-aging tretmanima, moguće je odložiti ili u potpunosti izbeći potrebu za hirurškim zatezanjem lica i vrata. U situacijama kada je već primetan efekat procesa starenja, a u zavisnosti od njegove uznapredovalosti, određuje se da li se filerima, nitima i postupkom VS SISTEMA REJUVENACIJE može u potpunosti rešiti taj problem, da li će se on rešiti na nekoliko godina ili ta vrsta nehirurškog pristupa neće imati željenog efekta. 

Zakažite svoj termin

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga