FACE LIFTING

ZAŠTO SE FACE LIFTING ČESTO SMATRA JEDINIM REŠENJEM U BORBI PROTIV STARENJA KOŽE?

Usled starenja, koža se opušta i gubi se volumen lica. U tim situacijama, face lifting kod određenog broja ljudi može biti jedino rešenje.

Kada usled procesa starenja koža dođe do stadijuma potpune opuštenosti, a lice izgubi volumen, face lifting često predstavlja jedino i najbolje rešenje!

Face lifting je postupak zatezanja i podizanja opuštenih tkiva i kože lica i vrata, kao i vraćanja jedrine licu. U pojedinim slučajevima lifting lica je potrebno kombinovati sa korekcijom očnih kapaka i liposkuplturom lica  (nadoknadom volumena sopstvenom mašću), jer je to pravi način za postizanje najboljih rezultata.

Šta podrazumeva zahvat zatezanja vrata?

Pored intervencije zatezanja lica često se izvodi i intervencija zatezanja vrata.

Zatezanje vrata je zahvat kojim se odstranjuje višak kože, čime se postiže mladalački izgled. Zahvat se često izvodi u sklopu liftinga lica i daje odlične rezultate, a vaš izgled čini mladalačkim.

Lifting lica se izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji i pre te procedure, a u konsultaciji sa hirurgom i anesteziologom, neophodno je sprovesti sve analize koje se određuju na osnovu anestezije koja će se davati. U najvećem broju slučajeva to su laboratorijske analize i pregled interniste.

Rezovi se prave duž linije kose, na slepoočnicama, i produžavaju se duž i iza uha. Nakon toga se koža lica i vrata oslobodi, a njen višak odstrani, uz prethodno zatezanje potkožnih struktura radi dugotrajnog efekta. U pojedinim slučajevima liposukcijom je potrebno odstraniti masne naslage ispod vilice i na vratu, radi poboljšanja njihovih kontura, ili dodatno popuniti određene delove kako bi se vratila jedrina.

Zavoji i dren se uklanjaju nakon jednog do dva dana, posle čega možete oprati kosu, dok se konci skidaju u periodu od 7 do 14 dana nakon intervencije. U tom periodu se očekuje spadanje otoka i prolazak modrica, te se finalni rezultati liftinga lica mogu očekivati posle nekoliko nedelja.

Nakon face lifting-a mogući su otok i krvni podlivi koji se povlače u narednih nedelju dana, ali i prolazni osećaj utrnutosti kože lica. U izuzetno retkim slučajevima moguća je pojava hipertrofičnih ožiljaka iza uha i na vratu, pomerena ivica kose ili čak prolazna (retko kada i trajna) alopecija, odnosno gubitak kose oko reza u kosmatom delu glave.

Najčešća pitanja

Ukoliko imate izraženiji pad tonusa kože, gubitak kontura i izgled koji se opisuje kao umoran ili tužan – velika je verovatnoća da ste baš vi kandidat za face lifting. Međutim, nisu samo godine odrednica! Najčešći indikatori su objektivni parametri, ali i vaše želje.

Ukoliko se na vreme krene sa preventivnim anti-aging tretmanima, moguće je odložiti ili u potpunosti izbeći potrebu za hirurškim zatezanjem lica i vrata. U situacijama kada je već primetan efekat procesa starenja, a u zavisnosti od njegove uznapredovalosti, određuje se da li se filerima, nitima i postupkom VS SISTEMA REJUVENACIJE može u potpunosti rešiti taj problem, da li će se on rešiti na nekoliko godina ili ta vrsta nehirurškog pristupa neće imati željenog efekta.