Radiotalasno uklanjanje promena na koži

ZAŠTO TREBA UKLONITI BRADAVICE I KERATOZE SA KOŽE?

Postoji mnogo valjanih razloga zašto bradavice i keratoze treba ukloniti sa kože. Saznajte kako se taj zahvat radi na našoj klinici.

Do sada ste se sigurno susretali sa pojavama kao što su bradavice i keratoze. Verovatno umete i da ih prepoznate. Ili možda ipak ne? U svakom slučaju, reč je o izraslinama na koži koje svakako treba ukloniti. Evo prilike da saznate i kako.

Ako tražite način za uklanjanje manjih  mladeža, bradavica, keratoza ili bilo koje druge benigne izrasline na koži, izaberite savremenu tehniku radio-talasima. Radiotalasna metoda je optimalna za skidanje keratoza jer ima manji broj recidiva u odnosu na druge tehnike.

Ovaj metod je jedan od najpopularnijih, daje odlične rezultate, kratko traje, bezbedan je, bezbolan (jer se obavlja uz lokalni anestetik u obliku kreme) i kožu ostavlja bez ožiljaka (mada, u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta mogu ostati mali tragovi, ali se to može sanirati laserom).

Radio-talasi minimalno oštećuju tkivo, pa samim tim dovode do njegovog lakšeg i boljeg zarastanja. Ako su promene veće, po uklanjanju bradavica ostaje mala krasta koja u narednim danima otpada, ostavljajući rozikasti trag koji brzo nestaje. Dakle, nema zaostajanja tragova na koži!

Kako izgleda proces radiotalasnog uklanjanja promena na koži?

Biološki tretmani idealni su za profesionalnu, intenzivnu negu prema tipu kože – suve ili osetljive, normalne ili mešovite, i masne ili problematične.

Svi tretmani  počinju masažom dobrodošlice, koja je tajna njihove efektivnosti. U pitanju je indijska manuelna tehnika idealna za potpuno opuštanje i prepuštanje. Za samo 5 minuta, vešte ruke naših terapeuta i kozmetičara potpuno će vas relaksirati i navesti da se osećate kao da se nalazite u nekoj drugoj dimenziji.

Tretmani podrazumevaju obavezno čišćenje površine kože mlekom i tonikom, dubinsko čišćenje pilingom koji je odgovarajući za vaš tip kože i masažu lica i vrata poznatiju kao “srce okeana”. U pitanju je renomirana francuska tehnika koja svojim povezanim pokretima podseća na kretanje talasa, opušta vas i kožu priprema za tretman i bolje apsorbovanje seruma i maske. Aktivne supstance kao što su peptidi, amino-kiseline, vitamini i minerali dobijeni iz mora i organski uzgajanih biljaka podstiču regeneraciju ćelija. Tretman se završava odgovarajućom kremom koja kožu čini zdravijom, hidriranom a time i lepšom.

S obzirom na to da bradavice, mladeži i druge izrasline na koži mogu biti potencijalna žarišta malignih tumora, izuzetno je bitna preoperativna dijagnostika koja, pored kliničkog pregleda, uključuje i kompjuterizovanu dermatoskopiju na FotoFinder aparatu.

Ukoliko ste primetili jednu takvu promenu na koži, pravo je vreme da zakažete pregled!