SILHOUETTE SOFT LIFTING NITI

ŠTA SU SILHOUETTE SOFT LIFTING NITI I KAKO ONE DOPRINOSE MLADOLIKOSTI KOŽE LICA?

Predstavljamo vam sve popularniju neinvazivnu metodu liftinga lica.

Ko kaže da lep i mladolik izgled lica nije moguće postići “bez noža”?! Sve popularnija neinvazivna metoda liftinga lica uz Silhouette Soft niti najbolji je dokaz za to. U pitanju su niti koje iznutra pružaju potporu, aktiviraju proizvodnju kolagenskih vlakana i podižu tonus kože i tkiva.

Koriste se za lifting središnjeg i donjeg dela lica, obrva i vrata, i mogu se kombinovati sa ostalim tehnikama podmlađivanja – filerima, botulinomskim toksinom i dr.

Osim dezinfekcije tretiranog dela i anesteziranja topikalnom anestezijom – u kremi, za ovu proceduru nije potrebna dodatna priprema.

Pre intervencije neophodno je naglasiti lekaru ukoliko bolujete od neke bolesti ili uzimate određenu terapiju.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Konzumirati lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Silhouette Soft niti se postavljaju na određenu dubinu ispod kože tankom iglicom, zbog čega nije potrebno praviti rez. Nakon postavljanja, niti se lagano povlače na željenu visinu, posle čega lekar vrši laganu kompresiju kako bi se postigao efekat podizanja. I vi, zajedno sa lekarom, možete ispratiti efekat i reći kada ste zadovoljni.

Nekoliko dana nakon intervencije, tretirano područje može u prvih mah delovati hiperkorigovano. Međutim, to ne treba da vas brine jer će sve doći na svoje mesto. U tom periodu primetni su i blagi nabori i rupice na mestu izlaska niti, što je pojava koja prolazi za par dana. Mogući su još i prolazni otok i modrice koje blede pet dana posle intervencije.

Nakon intervencije izbegavajte jake pokrete i fizičku aktivnost. Poželjno je spavanje na leđima, kao i blagi pokreti prilikom mazanja kreme ili skidanja šminke.

Rezultati su vidljivi odmah, ali se konačni rezultat može očekivati nakon nekoliko nedelja, kada prođu otoci i proces kolagenizacije da svoj doprinos rezultatu.

Pored modrica i otoka, može se javiti i osećaj zatezanja i privremene utrnulosti. Svaka od tih komplikacija prolazi nekoliko dana.