Lečenje akni i uklanjanje ožiljaka od akni

KAKO SE OSLOBODITI AKNI I UKLONITI OŽILJKE OD AKNI?

Ukoliko mučite muku sa aknama ili ožiljcima od akni, vreme je da nešto uradite po tom pitanju. Mi smo tu da vam pomognemo.

Svako ko je u nekom periodu života imao problem sa aknama ili bubuljicama zna koliko proces njihovog uklanjanja može biti mučan i dugotrajan. Izazvane poremećajem rada lojnih žlezda, akne (Acne Vulgaris) ili bubuljice nastaju u trenutku kada dođe do prekomernog lučenja loja. Može ih izazvati i neka povreda kože ili upotreba određenih lekova, što kao posledicu često ima ožiljke od akni – neprijatelje broj 1 mnogih ljudi. Ukoliko i vi mučite muku sa aknama ili ožiljcima od akni, vreme je da konačno rešite taj problem, a mi smo tu da vam u tome pomognemo.

Akne predstavljaju upalno oboljenje kože koje se najčešće pojavljuje na licu, vratu, dekolteu, ramenima i leđima. Mogu se manifestovati u obliku mitesera – komedona ili crvenih i žućkastih bubuljica – papulo pustula.

Pojavu akni uzrokuje višak sebuma i poremećeno ljuštenje kože uzrokovano uvećanjem lojnih žlezda i stvaranjem čepova – mitesera, koji rastu i sprečavaju cirkulaciju, te dovode do pojave bubuljica. Na tom mestu se, tokom tog procesa, mogu naseliti bakterije i prouzrokovati upale, crvenila i pojavu gnoja.

Različiti faktori mogu dovesti do pojave akni:

  • genetska predispozicija,
  • promene u hormonima,
  • upotreba lekova,
  • bakterije,
  • stres,
  • mehanička povreda kože,
  • masne kreme i neadekvatni kozmetički preparati,
  • zagađenje i visoka vlažnost vazduha,
  • preterano lučenje lojnih žlezda,
  • preterano ljuštenje kože.

Lečenje akni je neophodno zato što one u velikom broju slučajeva mogu ostaviti ožiljke koji se kasnije veoma teško uklanjaju. Međutim, treba znati da ne postoji univerzalna terapija za lečenje akni. Ona zavisi od tipa i osetljivosti kože, ali i od tipa bubuljica.

Ako je stanje uzrokovano hormonalnim disbalansom, pored promena na koži, potrebno je lečiti i hormonski status. Iz navedenih razloga, detaljan pregled i razgovor sa specijalistom neophodni su kako bi se odredila individualna terapija.

Jedna od najefikasnijih metoda lečenja ožiljaka od akni nazvana je transfer masti. U pitanju je procedura koja podrazumeva uzimanje vašeg masnog tkiva iz različitih regija tela (butina, stomaka ili zadnjice) i dodavanja PRP-a (plazme obogaćene trombocitima), kako bi se ubrizgali u područje tela koje se tretira. U ovom slučaju je to najčešće lice.

Hemijski pilinzi predstavljaju izvrsnu metodu za lečenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentaciju, a mogu se koristiti i za ublažavanja blažih bora i osveženje kože lica. Hemijskim pilingom uklanjamo stare i time podstičemo rast novih ćelija kože kako bi ona bila sjajnija, zdravija i lepša.

Mezoterapija predstavlja još jednu metodu za lečenje ožiljaka od akni, zajedno sa  PRP-om, procedurom koja podrazumeva ubrizgavanje plazme obogaćene trombocitima.

Tretmani za lečenje ožiljaka od akni na našoj klinici podrazumevaju i različite vrste microneedling-a. Jedan od njih radi se uz pomoć DERMAFRAC-a, revolucionarnog uređaja koji koristi dermarolere i istovremeno ravnomerno u kožu ubrizgava faktore rasta i vitamine koji podstiču bolji rad ćelija fibroblasta.

Drugi je M-pen, novi uređaj razvijen tako da se uz pomoć njega, na bezbedan i efikasan način, postignu spektakularni rezultati.

Venus Viva tretman predstavlja poslednju estetsku inovaciju za remodelovanje i zatezanje lica. Venus Viva je neinvazivan i bezbedan tretman sa najnovijom nano-frakcionalnom radiotalasnom tehnologijom.

Lečenje ožiljaka od akni procedura je koja često iziskuje kombinovanje više različitih tretmana u određenom vremenskom periodu. Svaki od tih tretmana, koje možete zakazati na našoj klinici, radi se sa velikim uspehom i ne donosi samo estetsko, već i psihološko zadovoljstvo.