blog

ŠTA JE TAČNO BTL EMBODY SCULPTING, I PO KOM PRINCIPU APARAT ZATEŽE MIŠIĆE?

embody sculpting

Jedinstven tretman oblikovanja tela, koji radi po principu elekromagnetnog polja, izazivajuci stimulisane kontrakcije koje dovode do povećavanja broja motornih jedinica unutar samog mišića, usled čega on raste, i povećava se, a na taj način dolazi do “bildovanja” i oblikovanja mišića regije koja se tretira.

U okviru samo jednog tretmana u trajanju od 30 minuta uzrokuje više desetina hiljada snažnih kontrakcija mišića koje su izuzetno važne za poboljšanje tonusa i snage najvažnijih mišića na našem telu.

Tretman je zasnovan na elektromagnetnoj energiji visokog intenziteta, a efikasnost i sigurnost ispitani su u mnogim multicentričnim studijama primenom najuglednijih naučnih metoda (MRI, CT, US i histologija). Takođe, aparat je FDA APPROVED.

BTL EMBODY GLUTEUS

ZAŠTO SU JEDINE DVE REGIJE KOJE TRETIRAMO STOMAČNI MIŠIĆI I GLUTEUS?

Stomak i gluteus su pored estetske komponente, najvažniji mišići na našem telu koji doprinose pravilnom držanju i posturi našeg tela. S tim u vezi, aparat je koncipiran tako da ima dvostruku ulogu – ojačava i oblikuje mišiće, dok pacijent opušteno, prijatno i udobni leži.

KOJI JE MINIMALAN BROJ TRETMANA, ZA VIDLJIVE REZULTATE?

Kada govorimo o broju tretmana, uvek napominjemo da je taj broj vrlo individualan, s obzirom da nemamo svi istu fizionomiju tela, niti iste životne navike. Kada je u pitanju BTL EMBODY SCULTPRING tretman, broj koji se do sada kod većine pacijenata pokazao kao minimalan, a u isto vreme i efikasan, jeste od 4 do 6. Takođe, preporuka terapeutkinja jeste i 8 tretmana, koji se rade na svaka 2 do 3 dana, u periodu od 3 nedelje, u okviru koga bi se u jednoj seriji radilo 6 tretmana, a nakon mesec dana, još dva tretmana.

POSLE KOLIKO VREMENA MOŽEMO OČEKIVATI REZULTATE?

Svaki tretman daje neki oblik rezultata u smislu ojačavanja samog mišića, ali okom najvidljiviji rezultati postižu se 4 nedelje nedelje nakon poslednjeg tretmana.

KOLIKO SU TRAJNI REZULTATI?

I ovde je stvar vrlo individualna. Nemamo svi istu mišićnu strukturu, niti svi vodimo računa o ishrani i treninzima nakon tretmana. Ukoliko vežbamo i pratimo određeni plan ishrane, rezlutati mogu trajati i do 6 meseci. Za najdugoročnije rezultate, preporuka je da se paralelno pored tretmana, vežba i vodi računa o ishrani.

ŠTA NE TREBA RADITI NAKON TRETMANA?

Tretman je prijatan, siguran i bezbolan, bez nekih dodatnih reakcija. Nakon tretmana, pacijent se regulatno vraća svojim svakodnevnim životnim aktivnostima. Kada je sport u pitanju, bitno je napomenuti da tog dana kada radimo tretman, treba izbegavati fizičku aktivnost u predelu regije koju smo tretirali tog dana. Na primer, ukoliko tretiramo stomak – tog dana u teretani ne treba naprezati mišiće u tom delu tela, dok su ostali delovi tela apsolutno preporučljivi.

KOLIKO PUTA NEDELJNO MOŽEMO RADITI TRETMANE?

Od 2 do 3 puta nedeljno – što podrazumeva da bi prva serija trajala ukupno 3 nedelje.

KOME SE POSEBNO PREPORUČUJE BLT EMBODY SCULPTING?

I ženama i muškarcima, koji već uveliko vežbaju, ali zbog genetske predispozicije jednostavno telo nije u mogućnosti da pokaže vidljive rezultate. Takođe, namenjen je osobama koje nemaju vremena da vežbaju, ali i onima koji su zbog putovanja i poslovnih obaveza sprečeni da posećuju redovno treninge.

Aparat mogu koristiti i pacijenti koji imaju vidljive masnoće na telu, s tim što će u tom slučaju raditi samo na ojačavanju mišića na stomaku i gluteusu, što svakako pozitivno doprinosi zdravlju i posturi celokupnog tela.

KOME SE TRETMAN NIKAKO NE PREPORUČUJE?

Zbog elektromagnetne energije visokog intenziteta, tretman se ne preporučuje pacijentima koji na sebi ili u sebi imaju metal. Pre svega se odnosi na pacijente sa veštačkim kukom ili pacijentkinjama sa metalnom spiralom, dok fiksne proteze i implanti dolaze u obzir, jer su taleko od regije koja se tretira aparatom.

Od 2018. godine, pa sve do danas, nije bilo nikakvih prijavljenih neželjenih efekata nastalih nakon btl EMBODY Sculting tretmana.

Koja je cena tretmana?

  • Cena 1 tretmana (stomak / zadnjica) je 125€, a za 4 plaćena tretmana dobija se 1 gratis
  • Cena 1 tretmana (stomak I zadnjica) je 160€, a za 4 plaćena tretmana dobija se 1 gratis

Put do savršenih trbušnjaka i gluteusa je nikad kraći, potrebno je samo da nas pozovete.

Pozovite nas i zakažite svoj termin još danas!

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Beauty & SPA