TEMPORALNA REGIJA - SLEPOOČNICE

KAKO IZGLEDA KOREKCIJA SLEPOOČNE REGIJE?

Otkrivamo vam jednu od najefikasnijih metoda za postizanje skladnog, jedrog, svežeg i mladolikog izgleda lica.

Slepoočna regija je veoma važna za skladnost lica, njegov jedar, svež i mladolik izgled. Sa starenjem dolazi do koštane resorpcije, odnosno gubitka koštanih struktura koje određuju oblik i izgled lica. Zato kada govorimo o korekciji ove regije, govorimo o voluminizaciji, naglašavanju kontura i vraćanju mladalačkog izgleda.                                                                  

Nadoknađivanje volumena slepoočne regije danas je moguće zahvaljujući visokokvalitetnim hijaluronskim filerima

Hijaluronski fileri su idealni za remodelovanje jer daju puniji izgled i svežinu čitavom licu. Hijaluronska kiselina je izrazito hidrofilna i intenzivno privlači tkivnu tečnost u regiju u koju je infiltrirana. Iz tog razloga čitava regija, osim voluminizacije, dobija jedar, podmlađen izgled, a dolazi i do blagog podizanja obrva i uglova očiju. Ukoliko se kombinuje sa Botox-om, korekcija slepoočne regije produžava njegov efekat.

Pre intervencije je veoma važno naglasiti dijagnostikovane alergije i lekove koji se uzimaju.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Konzumirati lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža čisti i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera.

Aplikacija filera traje nekoliko minuta, tokom kojih se na ključne tačke iglom aplikuje planirana količina hijaluronskog filera. Kompletna procedura je potpuno bezbolna.

Po završetku tretmana se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko dana nakon tretmana potrebno je izbegavati fizičku aktivnost, sunce, saunu i solarijum.  

Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je za krajnji efekat potrebno oko tri nedelje.

Moguća je pojava blagog crvenila, modrica ili otoka na tretiranoj regiji. Crvenilo obično nestaje nekoliko sati nakon tretmana, dok otok i modrice najčešće nestaju za nekoliko dana