Anti-aging tretmani lica

SPREČITE STARENJE KOŽE: OVO SU NAJBOLJI ANTI-AGE TRETMANI LICA

Sačuvajte svoju lepotu i sprečite starenje kože lica ovim anti-aging tretmanima.

U mladosti, naše telo proizvodi mnoštvo hijalurona koji ima veoma važnu ulogu u procesu održavanja vode u organizmu, a samim tim i održavanja vlažnosti kože. Usled smanjenja hijaluronske kiseline, s godinama se proizvodnja kolagena i elastina smanjuje, te naša koža gubi elastičnost i zategnutost. Pojavljuju se sitne bore, a tkivo postaje slabije.

Koenzim Q10 sastavni je deo masnoće (sebuma) na površini kože. Ta masnoća predstavlja prirodnu zaštitu od spoljašnjih faktora i svi fiziološki procesi kojima je potrebno korišćenje energije koriste koenzim Q10. On je usko povezan sa vitaminom E i deluje kao zaštita ćelijskih membrana u procesu koji sprečava oksidaciju, pa možemo reći da ima glavnu ulogu u borbi protiv bora.

Koenzim Q10 je ujedno snažan antioksidans. Njegova upotreba ima delotvoran učinak u zaštiti kože od štetnih uticaja stresa i UV zračenja.

Tretmani koji se ciljano bore protiv znakova starenja, i to ne samo prvih pojava finih linija, već i bora, pada tonusa, dehidriranosti, hiperpigmentacije i fleka, pa i nedostatka sjaja kože nazivaju su anti-age tretmani lica. Pre nego što vam otkrijemo više detalja, važno je da napomenemo da su u pitanju izuzetno intenzivni, hijaluronskom kiselinom, kolagenom, elastinom i drugim aktivnim sastojcima bogati tretmani, te pomažu koži da se uspešno bori protiv svih pet znakova starenja.

Kozmetička su alternativa mikro-injekcijama, učvršćuju i toniziraju kožu, minimiziraju pore, povećavaju elastičnost i smanjuju fine i duboke bore.

Ovo su najbolji anti-age tretmani lica koje definitivno treba da probate.

Energy C Mesoestetic – tretman za prvi stadijum starenja kože

Tretman se izvodi korišćenjem visokokoncentrisanog seruma koji ima dubinski, revitalizujući i antioksidativni efekat. Ojačava ćelijski zid i efikasno ublažava mimičke bore, jer sadrži bogatu dvokomponentnu masku sa hijaluronskom kiselinom i vitaminima C i E. Tretman sprečava prerano fotostarenje, održava tonus i hidrataciju lica, ujednačava boju kože, dok ujedno ublažava fine bore i mimičke linije. Idealan je za osobe kod kojih su se pojavili prvi znaci starosti i osobe sa diskoloričnom, odnosno kožom bez sjaja, a odličan je i kao prevencija fotostarenju.

Collagen 360 tonizirajući tretman – za drugi stadijum starenja kože

Kolagen je protein koji je najzastupljeniji u našoj koži (čini čak 70% ukupnih proteina). On daje potporu dermisu i održava čvrstoću kože. Međutim, tokom života se sinteza kolagena smanjuje, zbog čega koža gubi volumen.

Povećana razgradnja vlakana i haotičan raspored rezultiraju oštećenjem kože. Baš iz tog razloga se preporučuje obogaćeni Marine Collagen, zato što je potpuno kompatibilan sa ćelijama kože, povećava njenu elastičnost i daje tonozirajući efekat.

Tretman deluje na dva fronta – utiče na stvaranje novog kolagena, zato što sadrži amino-kiseline koje se koriste kao supstrat u dermu i stimuliše ćelije fibroblaste (ćelije vezivnog tkiva), koje učestvuju u sintezi kolagena.

Tonozirajući tretman Collagen 360 odlično se kombinuje sa radiofrekvencijom Venus Legacy tretmana.

Stem Cell Mesoestetic – tretman za treći stadijum starenja kože

Ovaj regenerativni tretman namenjen je osobama koje imaju više od 40 godina. Reč je o visokomedicinskoj proceduri koja je potpuno neinvazivna i sadrži aktivni faktor rasta, uz biljne matične ćelije.

Faktori rasta predstavljaju male delove biološki aktivnih proteina koji pripadaju grupi citokina i uključeni su u stvaranje novih ćelija. Primenom tretmana postiže se stimulacija kolagena i stvaranje novih ćelija, a time i zategnutost, blistavost i podmlađenost kože. Tretman obuhvata i serum kojim se produžava život ćelija, ispravljaju duboke bore, kao i dvokomponentnu kristalnu masku od ekstrakta biljnih matičnih ćelija, na bazi vitamina C i E.

Radiance DNA Mesoestetic – najnapredniji globalni anti-age tretman

Kako bi ćelije kože izgledale mlađe, Mesoestetic je stvorio Radiance DNA liniju. Ovaj, najnapredniji globalni anti-age tretman, štiti i popravlja ćelijski DNK, sprečava buduća oštećenja i usporava prevremeno starenje. 

DNK je kod koji sadrži sve informacije potrebne da se naše ćelije tokom vremena pravilno razvijaju. Međutim, oksidativni stres i spoljni faktori (posebno sunce i slobodni radikali), oslabljuju unutrašnje mehanizme kože, oštećujući DNK i debalansiraju ekspresiju određenih gena, koji su bitni u borbi protiv starenja. 

Mesorecovery napredna Complex® tehnologija predstavlja jedinstvenu kombinaciju aktivnih sastojaka posebno odabranih zbog svojih antioksidativnih, zaštitnih i DNK obnavljajućih, stimulirajućih svojstava. Studije pokazuju da kombinacija aktivnih sastojaka sadržanih u Radiance DNA liniji stimuliše proliferaciju fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva).

Osim toga, ona inkapsulira aktivne sastojke i nepromenjene ih prenosi u najdublje slojeve kože. U svom sastavu i strukturi oponaša ćelijsku membranu, povećavajući mogućnost penetracije i difuzije aktivnih sastojaka i utiče na površinske slojeve kože, poboljšavajući njen izgled.

Venus Legacy je jedan od najpopularnijih neinvazivniih tretmana za podmlađivanje kože lica i tela. Može se obavljati preventivno, od 25. godine života, radi odlaganja ranih znakova starenja, dok kod sredovečnih osoba služi za ublažavanje već vidljivih bora i jačanje tonusa kože. Zagrevanjem derma, uz potpuno očuvanje integriteta epiderma, indukuje se aktivacija fibroblasta i stimuliše sinteza novog kolagena i elastina u koži. Ovim strukturalnim promenama u dermu postižu se čvrstina i mladalački izgled kože.

Tretman se može raditi izolovano, kao individualna procedura. Za postizanje maksimalnih rezultata potrebno je šest tretmana, koji se sprovode jednom nedeljno. Idealan vremenski razmak između serija bio bi od proleća do jeseni – jedna serija na proleće i jedna na jesen. Potpuni rezultati, odnosno maksimalan učinak, vidljiv je tri meseca nakon prvog dolaska. To je vreme koje je kolagenu potrebno da sazri i da regeneriše i podmladi kožu.

Radioaktivni lifting lica na našoj klinici  predstavlja obavezan deo Regenerate procedure urađene po protokolu dr Dubravke Đerić. Odličan je i za pojačanje anti-age tretmana lica, ukoliko želite da postignete lifting efekat i pokrenete obnovu kolagena.

Za sve žene i muškarce koji ne žele da se podvrgnu hirurškoj estetskoj borbi protiv starenja ili invazivnijim intervencijama, imamo idealnu soluciju. U pitanju su prirodni neinvazivni, ali intenzivni tretmani kojima uspešno otklanjamo i usporavamo vidne znakove starenja kože.

Pored visokokoncentrovanih seruma i maski koji su deo naših medicinskih anti-age tretmana, zaštitni znak naše klinike su i anti-age masaže lica koje takođe čine deo anti-age tretmana. Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo adekvatnu zamenu za miolifting, odnosno prirodan, neinvazivan način za vraćanje tonusa kože i mišića lica, vrata i dekoltea.

U zavisnosti od tretmana, odnosno potreba kože, praktikujemo različite masaže.

Miolifting masaža deluje duboko na mišiće lica. Bilduje i podiže tonus mišića čak i najdubljih slojeva kože.

Tzv. širošampi masaža lica i vrata jedna je od onih nakon koje možete prvi put osetiti sve mišiće, njihov tonus, pa čak i blagu upalu dan nakon masaže.

Jedinstvena masaža inspirisana KO-BI-DO drevnom japanskom manuelnom fejslifting tehnikom, idealna je za vidno uglađivanje bora i vraćanje čvrstine i elastičnosti koži. Ona doprinosi kondicioniranju kože, koje u Japanu zovu “otvaranje vrata lepoti”. Uz pomoć ove masaže koža je pripremljena i sposobna da maksimalno primi aktivne sastojke iz seruma i maski.

Regenerativna digitopresura idealna je za intenzivnu aktivaciju ćelijske regeneracije i otklanjanje znakova umora. Zasnovana na stimulaciji akupresurnih tačaka na licu, masaža doprinosi aktivaciji unutrašnjih organa i žlezda zaduženih za čišćenje organizma od toksina.