KONTURISANJE JAGODICA

NAJBOLJI NAČIN DA KORIGUJETE JAGODICE I LICU VRATITE MLADALAČKI IZGLED

Pune usne i istaknute jagodice oduvek se smatraju odrazom seksepila i vanvremenske lepote. Otkrivamo vam najbolji način da istaknete jagodice i svom licu vratite svežinu i mladalački izgled.

Kao jedan od najuočljivijih delova lica, jedre, lepo oblikovane i skladno istaknute jagodice su, uz pune usne, oduvek predstavljale odraz seksepila, mladosti i vanvremenske lepote.

Oblik, veličinu i poziciju jagodica tokom mladosti određuje struktura kostiju lica, ali i potkožnog masnog tkiva, mišića i kože. Procesom starenja dolazi do resorpcije kostiju, gubitka koštane strukture i opuštanja kože. Samim tim i jagodice menjaju svoj prvobitan položaj, dok lice počinje da deluje ispijeno, umorno i bez svežine.

Konturisanje lica nije jedini način da istaknete jagodice i postignete njihov mladalački izgled. Danas je, zahvaljujući modernoj medicini, korekciju jagodica moguće uraditi za samo nekoliko minuta, potpuno bezbedno i sa rezultatima koji licu vraćaju svežinu i traju mnogo duže od onih koji se postižu šminkom.

Korekcija jagodica, pored vraćanja mladalačkog izgleda, obuhvata još i voluminizaciju i naglašavanje kontura. Nadoknađivanje volumena jagodica ili njihovo uvećanje remodelovanjem moguće je i bez hirurške operacije, zahvaljujući visokokvalitetnim hijaluronskim filerima.

Kakav efekat se postiže korišćenjem hijaluronskih filera prilikom korekcije jagodica?

Hijaluronski fileri se koriste za remodelovanje jagodica zato što im daju puniji izgled, dok licu vraćaju svežinu. Sadrže izrazito hidrofilnu hijaluronsku kiselinu koja intenzivno privlači tkivnu tečnost u regiju u koju je infiltrirana. Zahvaljujući tome postiže se veći volumen jagodica, lice dobija jedar, svež i podmlađen izgled, smanjuje se dubina bora u predelu nosa i spoljašnjih uglova usana (nazolabijalne i marionetske bore), manji su podočnjaci, a efekat liftinga mnogo veći.

Pre nego što se odlučite na korekciju, neophodna je konsultacija sa lekarom kako biste definisali kakav efekat želite da postignete. Od efekta zavisi vrsta i količina preparata koji će se koristiti.

Ukoliko su vam dijagnostikovane alergije ili propisana određena terapija, lekaru obavezno naglasite o kakvoj je alergiji reč i koje lekove uzimate.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Područje koje će se tretirati se najpre dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža se očisti i počinje aplikacija hijaluronskih filera.

Proces aplikacije traje svega nekoliko minuta i nije bolan, iako možete osetiti manje neprijatnosti. Može se izvoditi iglom ili kanilom, u zavisnosti od vaših želja i potreba.

Konačan rezultat – jagodične kosti su definisane, lice je podignuto i izgleda izduženije.  

Dobra vest je da se odmah po završetku postupka slobodno možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Moguća je pojava blagog crvenila, modrica ili otoka na tretiranoj regiji, ali to ne treba da vas brine. Crvenilo obično nestane nekoliko sati nakon tretmana, dok otok ili modrice nestanu za nekoliko dana.

Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je krajnji efekat korekcije vidljiv nakon tri nedelje.

Izborom iskusnog i sertifikovanog lekara, koji koristi kvalitetne materijale, izbegavaju se sve ozbiljnije komplikacije.

Najčešća pitanja

Ne, naprotiv! Jagodice predstavljaju ključne tačke “trougla mladosti” pa se nadoknadom njihovog volumena postiže izduženiji, podignutiji i konturisaniji izgled lica.

Korekcija jagodica smatra se jednim od najboljih postupaka prevencije znakova starenja zato što, zahvaljujući gustini i dubini aplikacije, hijaluronski filer koji se koristi na toj regiji traje oko dve godine. Postupak možete ponoviti u tom vremenskom periodu!