KONTURISANJE I ANTI-AGING CELOG LICA

Otkrivamo vam kako izgleda konturisanja i anti-aging celog lica.

S godinama koža gubi volumen, što predstavlja fundamentalnu komponentu starenja lica. Faktori koji dodatno doprinose starenju su redistribucija masti, istanjivanje mišića i remodelovanje kostiju lica, a promene mogu nastati i na nivou kože u smislu njenog istanjivanja i dejstva gravitacije. Tada govorimo o tzv. visećoj koži.

Ovi nedostaci manifestuju se na različite načine – kroz umoran i tužan izgled/izraz lica, spuštene uglove usana, izraženiije podočnjake itd. U tim trenucima na scenu stupa konturisanje, procedura koja doprinosi potpuno novom, osveženom izgledu jagodica, brade, vilice i nosa.

Najveći kvalitet konturisanja lica ogleda se u njegovoj velikoj efikasnosti, uz intervenciju koja kratko traje. Još jedna prednost je ta što konturisanje menja lični opis, ali ne na upadljiv način. Po principu – vidite nekoga, primećujete da je nešto radio/radila, jer izgleda mnogo svežije i mlađe, ali vam nije jasno šta.

Dr Stojiljković, ekspert sa ogromnim iskustvom u ovoj oblasti, često navodi da nekada samo poboljšavanjem izgleda u susednoj regiji dobijamo adekvatan i prirodan rezultat (npr. tretman hijaluronskim filerima u predelu jagodica može da poboljša izgled nazolabijalnih brazdi, a tu su još i tretman ivice donje vilice, kojim se rešava problem viseće kože podbratka itd).

Konturisanje i antiaging celog lica može da se izvede primenom hijaluronskih filera, Ellanse kolagen stimulatora, Silhouette Soft niti, primenom sopstvene masti ili kombinacijom navedenih metoda. Cilj je da se ovakvim pristupom očuva jedinstveni i prirodni izgled svakog pojedinačnog pacijenta.

Nakon detaljnog pregleda i analize lica, područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice još jednom očisti i započinje se sa intervencijom.

Tretiramo udubljenja, brazde, izbočenja, asimetrije. Ne menja se izgled lica, već ono postaje zategnutije, eliminišu se bore i dobija se na vedrini. Nema bolova niti zavoja, ni otoka ni modrica, a rezultat je vidljiv odmah. Važno je još napomenuti da nakon konturisanja lica slobodno možete poći na ručak ili poslovni sastanak.

Nakon tretmana možete se normalno vratiti svakodnevnim aktivnostima. Preporučuje se izbegavanje saune i solarijuma prvih 7 dana.

Nuspojave su veoma retke. Nakon aplikacije može doći do blagog crvenila i osećaja zatezanja, koji vrlo brzo nestaju. Mogući su još i otoci i hematomi koji nestaju do 7 dana nakon tretmana.