Korekcija podočnjaka

SPREČITE UMORAN I ISCRPLJEN IZGLED KOREKCIJOM PODOČNJAKA

Otkrivamo vam zašto je korekcija podočnjaka jedna od najtraženijih nehirurških procedura na našoj klinici.

Podočnjaci su odgovorni za umoran i iscrpljen izgled lica. Nekoliko je uzročnika njihovog nastanka – spor metabolizam, gubitak masnog tkiva, slaba cirkulacija, građa i boja kože, hroničan umor, loša ishrana, alergije, pušenje, genetska predispozicija… Važno je naglasiti da su podočnjaci uvek posledica i da je uzrok njihovog nastanka najčešće u okolini – jagodicama i slepoočnicama.

Uzimajući u obzir sve faktore koji utiču na nastanak podočnjaka, na našoj klinici se bira kombinacija procedura koje će doneti najbolje moguće rezultate. Bitna je primarna korekcija uzroka i neophodan strogo individualan pristup.

Pre intervencije važno je naglasiti dijagnostikovane alergije i lekove koji se u tom trenutku uzimaju.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Konzumirati lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža čisti i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera.

Aplikacija filera traje nekoliko minuta i najčešće se izvodi kanilom. Iako ta procedura može da vas brine, upravo zbog osetljivosti regije, razloga za brigu sa iskusnim lekarom nema! Svi koji su se do sada podvrgli toj proceduri navode da je ona potpuno bezbolna.

Ponekad se, zbog kompletnijeg efekta, kod naglašenijeg gubitka podočnjaka savetuje i korekcija jagodica kao podrška za pun efekat.

Po završetku tretmana odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Nekoliko dana nakon tretmana potrebno je izbegavati fizičke aktivnosti, sunce, saunu i solarijum. Moguća je pojava blagog crvenila, modrica ili otoka na tretiranoj regiji. Crvenilo obično nestaje nekoliko sati nakon tretmana, dok otok i modrice najčešće nestaju za nekoliko dana.

Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je za krajnji efekat potrebno oko tri nedelje.

Sve ozbiljnije komplikacije izbegavaju se odabirom iskusnog i sertifikovanog lekara koji koristi kvalitetne materijale.

Najčešća pitanja

Najbolji način da saznate odgovor na ovo pitanje jeste da uradite kompletan pregled kod naših hirurga, koji će reći da li i kakve rezultate možete očekivati od ove korekcije, a naročito ako želite da odložite hiruršku intervenciju.