Povećanje penisa sopstvenom mašću

POVEĆANJE PENISA SOPSTVENOM MAŠĆU & PRP-OM

Otkrivamo vam kako se na našoj klinici sprovodi postupak povećanja penisa sopstvenom mašću i faktorima rasta iz krvne plazme.

Povećanje penisa sve je traženija hirurška metoda, koja ima za cilj povećanje obima i dužine uda radi bolje funkcionalnosti ili iz estetskih razloga. Može se raditi sopstvenom mašću i faktorima rasta iz krvne plazme obogaćene trombocitima.

U zavisnosti od prvobitnih dimenzija penisa, pre intervencije se postavljaju očekivanja u pogledu njegovog povećanja i podebljanja u jednom aktu. Uz dodatno oslobađanje ligamenta ispod stidne kosti, moguće je produženje penisa za dodatnih 2-3 cm.

Budući da se procedura najčešće izvodi u opštoj anesteziji, neophodno je uraditi sve analize u dogovoru sa hirurgom i anesteziologom. Najčešće su to laboratorijske analize i internistički pregled uz EKG.

Tokom procedure mast se uzima sa delova tela na kojima je ima u višku i nakon obrade se meša sa krvnom plazmom obogaćenom trombocitima, koja se dobija vađenjem krvi i njenom obradom. Ona se ubrizgava direktno u ud zarad povećanja penisa, odnosno zarad njegovog podebljanja.

Kod hirurškog oslobađanja ligamenta, pravi se rez kod korena uda u obliku slova Y.

Povratak redovnim aktivnostima (kao što je npr. kancelarijski posao) moguć je nekoliko dana nakon postupka povećanja penisa, dok je teže fizičke aktivnosti potrebno izbegavati prve tri nedelje nakon intervencije. Seksualna apstinencija je obavezna tokom prvih 4-6 nedelja.

Rezultati su vidljivi odmah, ali je zbog nepredvidivosti resorpcije masnog tkiva kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru.

U moguće komplikacije spadaju otok i mikro ožiljci, kao i mali ožiljak u obliku slova Y koji ostaje sakriven u predelu stidnih dlačica.