VS SISTEM PODMLAĐIVANJA

Po čemu se, u odnosu na ostale estetske procedure, izdvaja VS sistem podmlađivanja kože?

VS sistem podmlađivanja je protokol koji je kreirao dr Vladimir Stojiljković.

Poseban je po tome što doktor lice i proces starenja posmatra sveobuhvatno i podmlađivanju pristupa prateći promene koje proces starenja sa sobom nosi. To podrazumeva praćenje svih promena, od onih na nivou kosti i mišića usled gubitka njihovog volumena i tonusa, do promena u tonusu i svežini usled gubitka masti i starenja površinskog sloja kože, zbog smanjene proizvodnje kolagena.

Pored pristupa koji deluje na svim nivoima starenja, VS sistem je poseban i sa psihološkog aspekta jer se plan tretmana ne posmatra samo po anatomski utvrđenim potrebama, već i po vašem zahtevu, na osnovu onoga što vam najviše smeta na licu.

VS sistem kombinuje različite tehnike i materijale – od hijaluronskih filera različite gustine, preko Silhouette Soft lifting niti do Ellanse stimulatora kolagena i podrazumeva volumenizaciju, suspenziju opuštanja tkiva i mišića i stimulaciju kolagena.

Ko su pravi kandidati za protokol dr Vladimira Stoiljkovića?

Svi su kandidati – od onih koji rade prevenciju već sa 28 godina, do onih koji su u zrelijim godinama i koriguju postojeće znakove starenja.

Razlika je u tome što doktor, kod onih kod koji nemaju posledice starenja, radi prevenciju (botox i malo podrške jagodicama), a kod zrele kože sa vidljim znakovima nekad i kombinaciju svih procedura na svim nivoima starenja.

VS sistem podrazumeva detaljnu analizu stanja i procesa starenja, uz prethodno utvrđivanje vaših  prioriteta u pogledu podmlađivanja. Budući da kombinuje različite tehnike i pristupe, kao i materijale, pravi se individualan plan za svakog pacijenta i može se ispuniti u jednom aktu ili iz više procedura, sa razmakom od nekoliko nedelja.

Pre izvođenja procedure, tretirani deo se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Konzumirati lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Bez obzira na plan podmlađivanja i korišćene materijale, nakon procedure se odmah možete vratiti uobičajenim aktivnostima. Preporučuje se smanjena mimika (kada su u pitanju niti), ali i izbegavanje sunca i solarijuma nekoliko dana nakon tretmana, bez obzira na vrstu procedure koja se izvodi. U periodu oporavka mogući su otok i modrice.

Rezultati su vidljivi odmah, ali se finalnim smatraju posle nekoliko nedelja, odnosno kada se u potpunosti završi proces VS sistema podmlađivanja.

Osim prolaznog otoka i modrica, ozbiljnije komplikacije se izbegavaju kada proceduru izvodi iskusan lekar.