Masaže tela

MASAŽE TELA KOJE SEBI TREBA DA PRIUŠTITE

Priuštite sebi zadovoljstvo zvano masaža tela. Ovo su tretmani koje vam preporučujemo!

Masaže predstavljaju jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina lečenja tela, čije je blagotvorno dejstvo poznato od davnina.

Prilikom masaže na organizam se deluje direktno (mehaničkim delovanjem na kožu i potkožna tkiva) i indirektno, preko refleksnih puteva. Tokom delovanja na dublje strukture, nadražaj se sa površine kože prenosi na receptore smeštene u mišićima, tetivama, zglobnim kapsulama, ligamentima, fascijama, krvnim i limfnim sudovima i unutrašnjim organima i vrši se stimulacija receptora u koži.

Masaže mogu odlično delovati na naše zdravlje i raspoloženje. One, uz to:

  • poboljšavaju i ubrzavaju krvotok i limfotok,
  • pospešuju elastičnost i regeneraciju kože,
  • opuštaju mišice,
  • usporavaju i produbljuju disanje,
  • podstiču probavu,
  • ubrzavaju metabolizam,
  • pospešuju izbacivanje štetnih materija iz organizma,
  • smanjuju bol i napetost, 
  • deluju pozitivno na unutrašnje organe.

Relaks masaža

U pitanju je masaža blagog do srednjeg pritiska, koja se odvija sporim i laganim pokretima. Ima umirujuće dejstvo, uspešno otklanja glavobolju i nesanicu, povoljno deluje na oslobađanje od viška tečnosti i toksina iz organizma.

Preporučuje se svim osobama koje se bore sa stresnim načinom života, osobama na odgovornim pozicijama i onima koje osećaju napetost usled neaktivnog načina života i manjka fizičke aktivnosti.

Masaža se izvodi prirodnim, aromatičnim uljima koja imaju blagotvorno, opuštajuće dejstvo na čulo mirisa i receptore u koži.

Anticelulit masaža

Redovnom masažom regija tela koje su zahvaćene celulitom, direktno se deluje na poboljšanje cirkulacije, inteziviraju se metabolički procesi i obezbeđuje bolja ishrana tkiva.

Cilj anticelulit masaže jeste da se utiče na dubinsku stimulaciju krvotoka i limfotoka i da se mehaničkom silom deluje na zarobljeno tkivo.

Anticelulit masaža se nikada ne primenjuje izlovano, već uvek u kombinaciji sa preparatom koji sadrži supstance koje imaju lipolitičko i/ili antiedematozno dejstvo. Ovaj vid masaže se može kombinovati i sa procedurama kao što su presoterapija, pakovanja, termo procedure i mezoterapija bez igle.

Iako je anticelulit masaža u osnovi dubinski vid masaže tkiva, jačina masažnog pokreta ne sme biti prejaka tj. ne bi smela da dovede do nastanka hematoma (modrica).

Zakažite svoj termin

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga