Masaže tela

MASAŽE TELA KOJE SEBI TREBA DA PRIUŠTITE

Priuštite sebi zadovoljstvo zvano masaža tela. Ovo su tretmani koje vam preporučujemo!

Masaže predstavljaju jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina lečenja tela, čije je blagotvorno dejstvo poznato od davnina.

Prilikom masaže na organizam se deluje direktno (mehaničkim delovanjem na kožu i potkožna tkiva) i indirektno, preko refleksnih puteva. Tokom delovanja na dublje strukture, nadražaj se sa površine kože prenosi na receptore smeštene u mišićima, tetivama, zglobnim kapsulama, ligamentima, fascijama, krvnim i limfnim sudovima i unutrašnjim organima i vrši se stimulacija receptora u koži.

Masaže mogu odlično delovati na naše zdravlje i raspoloženje. One, uz to:

  • poboljšavaju i ubrzavaju krvotok i limfotok,
  • pospešuju elastičnost i regeneraciju kože,
  • opuštaju mišice,
  • usporavaju i produbljuju disanje,
  • podstiču probavu,
  • ubrzavaju metabolizam,
  • pospešuju izbacivanje štetnih materija iz organizma,
  • smanjuju bol i napetost, 
  • deluju pozitivno na unutrašnje organe.

Relaks masaža

U pitanju je masaža blagog do srednjeg pritiska, koja se odvija sporim i laganim pokretima. Ima umirujuće dejstvo, uspešno otklanja glavobolju i nesanicu, povoljno deluje na oslobađanje od viška tečnosti i toksina iz organizma.

Preporučuje se svim osobama koje se bore sa stresnim načinom života, osobama na odgovornim pozicijama i onima koje osećaju napetost usled neaktivnog načina života i manjka fizičke aktivnosti.

Masaža se izvodi prirodnim, aromatičnim uljima koja imaju blagotvorno, opuštajuće dejstvo na čulo mirisa i receptore u koži.

Anticelulit masaža

Redovnom masažom regija tela koje su zahvaćene celulitom, direktno se deluje na poboljšanje cirkulacije, inteziviraju se metabolički procesi i obezbeđuje bolja ishrana tkiva.

Cilj anticelulit masaže jeste da se utiče na dubinsku stimulaciju krvotoka i limfotoka i da se mehaničkom silom deluje na zarobljeno tkivo.

Anticelulit masaža se nikada ne primenjuje izlovano, već uvek u kombinaciji sa preparatom koji sadrži supstance koje imaju lipolitičko i/ili antiedematozno dejstvo. Ovaj vid masaže se može kombinovati i sa procedurama kao što su presoterapija, pakovanja, termo procedure i mezoterapija bez igle.

Iako je anticelulit masaža u osnovi dubinski vid masaže tkiva, jačina masažnog pokreta ne sme biti prejaka tj. ne bi smela da dovede do nastanka hematoma (modrica).