Klasični i biološki tretmani lica

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU KLASIČNIH I BIOLOŠKIH TRETMANA ČIŠĆENJA LICA?

Redovno i pravilno čišćenje lica smatra se osnovom adekvatne nege. Pogledajte u čemu se ogleda razlika između klasičnih i bioloških tretmana lica.

Pravilne nege kože nema bez redovnog i temeljnog čišćenja lica. To je jedan od prvih saveta za negu koje ste sigurno dobili od mame. I to s razlogom!

Higijenski tretmani lica nešto su sa čim počinje svaka ozbiljna nega kože. Uz pomoć njih vrši se čišćenje, detoksikacija, otklanjanje mitisera i ostalih promena na koži, dok se ujedno umanjuje lučenje lojnih žlezda, ukoliko je to potrebno.

Redovno čišćenje kože podrazumeva kombinaciju različitih metoda, ali i ručnu komedoekspresiju, odnosno postupak uklanjanja akni i komedona. Preporučuje se svakoj osobi koja želi da pravilno neguje svoju kožu.

Posebno se preporučuje tinejdžerima, koji treba na vreme da počnu sa tretmanima i spreče komplikacije koje mogu nastati na koži (akne, ožiljke i sl).

Klasičan tretman čišćenja lica radi kozmetičar-estetičar i predstavlja idealnu pripremu za druge tretmane lica (biološke tretmane, miolift, mikrodermoabraziju, tretmane voćnim kiselinama i, pre svih, estetsko-hiruške intervencije), jer je to jedini način da se na pripremljenoj koži postignu maksimalni rezultati tih tretmana, ali i preparata koji se koriste u nezi.

Kompletnu proceduru na našoj klinici izvodi strukovni kozmetičar-estetičar. Tretman traje od 90 do 120 min. i podrazumeva detaljno čišćenje, a zatim i omekšavanje kože, kako bi procedura bila što prijatnija (za ovu svrhu, postupak se vrši enzimskim preparatima). Završni deo tretmana podrazumeva nanošenje umirujućih maski, seruma i krema.

U zavisnosti od tipa kože, higijenski tretman preporučuje se jednom u dve nedelje, odnosno jednom u nekoliko meseci. Posebno je preporučljivo kombinovanje klasičnog higijenskog tretmana čišćenja kože sa ostalim tretmanima za negu, jer su rezultati fenomenalni. Uklanjanjem nečistoća sa površine kože omogućava se bolja apsorpcija aktivnih supstanci iz preparata koje koristimo prilikom kućne ili profesionalne nege.

Pravilnim, neagresivnim čišćenjem vrši se priprema i za estetske procedure koje se potom rade. Na ovaj način koža se adekvatno neguje, čisti i prati kako bi joj se u svakom  trenutku dalo  ono što joj je potrebno.

Biološki tretmani idealni su za profesionalnu, intenzivnu negu prema tipu kože – suve ili osetljive, normalne ili mešovite, masne ili problematične.

Svi tretmani počinju masažom dobrodošlice, koja je tajna njihove efektivnosti. U pitanju je indijska manuelna tehnika idealna za potpuno opuštanje i prepuštanje. Za samo 5 minuta, vešte ruke naših terapeuta i kozmetičara potpuno će vas relaksirati i navesti da se osećate kao da se nalazite u nekoj drugoj dimenziji.

Tretmani podrazumevaju obavezno čišćenje  površine kože mlekom i tonikom, dubinsko čišćenje pilingom koji je odgovarajući za vaš tip kože i masažu lica i vrata poznatiju kao “srce okeana”.

U pitanju je renomirana francuska tehnika koja svojim povezanim pokretima podseća na kretanje talasa, opušta vas i kožu priprema za tretman i bolje apsorbovanje seruma i maske. Aktivne supstance kao što su peptidi, amino-kiseline, vitamini i minerali dobijeni iz mora i organski uzgajanih biljaka podstiču regeneraciju ćelija. Tretman se završava odgovarajućom kremom koja kožu čini zdravijom, hidriranom a time i lepšom.

Tretman koji je neophodan svim tipovima kože, bez obzira na njenu starost, i može se raditi tokom cele godine upravo je tretman hidratacije. Posebno je preporučljivo njegovo praktikovanje tokom letnjeg perioda usled izlaganja kože sunčevom zračenju, odnosno zimskog perioda, zbog isušivanja kože prouzrokovanog hladnoćom i vetrom.

Ovakvim tretiranjem kože u trajanju od 50 do 60 minuta utičemo na hidriranje i osvežavanje epidermalnog i dermalnog sloja, dok ponavljanjem tretmana jednom do dva puta mesečno kožu činimo svežom i hidriranom sve vreme.

Tretmanom dubinske hidratacije, sa kojim kombinujemo Dermastim masažu lica, različite kreme, specijalne serume i maske, delujemo do nivoa ćelije i omogućavamo joj da se, uz pravilno izbalansirane aktivne supstance, sama regeneriše.