KOREKCIJA BRADE I IVICE VILICE

Još jedna procedura koja se s velikim uspehom izvodi na našoj klinici jeste korekcija brade i ivice vilice. Pogledajte koje sve postupke ona podrazumeva.

Oblik i kontura lica od ugla donje vilice sve do najprominentnije tačke na bradi ima značajan efekat na celokupan izgled lica. Pravilnim konturisanjem ovih regija podiže se i definiše ugao donje vilice, redukuje višak kože (nastao starenjem i dejstvom gravitacije), smanjuje podbradak, ali i uspešno koriguje projekcija brade kod urođeno mikrognatičnih pacijenata, odnosno pacijenata sa neuobičajeno malom vilicom. Dodavanjem filera u predeo brade podiže se ugao usana i smanjuju marionetske bore miomodulacijom mišića u navedenoj regiji.

Nakon detaljnog pregleda i analize lica i donje vilice, područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice još jednom očisti i započinje se s aplikacijom dermalnih filera.

Filerima tretiramo udubljenja, brazde, izbočenja, asimetrije i korigujemo projekciju brade, iglom ili kanilom. Aplikacija traje nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

Nakon tretmana se možete normalno vratiti svakodnevnim aktivnostima, uz izbegavanje saune i solarijuma prvih 7 dana. Preporučeno je izbegavati i stomatološke intervencije u periodu od dve nedelje nakon ove korekcije. 

Nuspojave, ako se i dogode, veoma su retke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osećaj zatezanja koji vrlo brzo nestaju. Mogući su i otoci i hematomi koji nestaju do 7 dana nakon tretmana.