Mezoniti

ŠTA SU 3D MEZONITI I U KAKVOJ SU VEZI SA LIFTINGOM LICA?

Otkrivamo vam jednu od trenutno najtraženijih metoda neoperativnog liftinga.

Jedna od trenutno najpopularnijih metoda neoperativnog liftinga u pomoć “poziva” biorazgradive mezoniti koje se, tom prilikom, postavljaju u oblik mreže i deluju kao armatura koja iznutra pruža podršku koži i tkivu.                                   

Biorazgradive mezoniti mogu se postavljati na različite dubine kože i u svim pravcima. Zbog toga su idealni za kreiranje jake “armaturne mreže” u koži, bez narušavanja glatkog izgleda i njenih prirodnih nabora.

Mezoniti se mogu koristiti za lifting gornje, srednje i donje trećine lica i uspešno se kombinuju sa drugim tehnikama podmlađivanja. Deluju na poboljšanje tonusa, ali i na uklanjanje vidljivosti viška kože zahvaljujući jakom podsticanju stvaranja kolagena.

Pre procedure, tretirano područje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Konzumirati lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Mezoniti se postavljaju gipkom iglom koja deluje kao provodnik u različite dubine kože i pravce kako bi se kreirala mreža, a postupak je u potpunosti bezbolan.

Nekoliko dana nakon intervencije poželjno je izbegavati naporne fizičke aktivnosti, prejaku mimiku i preterano grube pokrete, kao i saunu i solarijum.

Efekat mezoniti je vidljiv odmah, dok se dva meseca nakon tretmana formiraju nova kolagenska vlakna koja upotpunjuju efekat i čine ga trajnim do ponovnog ponavljanja. Za to je najčešće potrebno dve godine.

U komplikacije nakon aplikacije mezoniti spadaju prolazan otok, crvenilo i eventualne modrice. Teže komplikacije se izbegavaju ukoliko poceduru izvodi iskusan lekar.