fbpx

VS Clinic and Beauty

Dermatologija

Koža je najveći i najvidljiviji organ našeg tela. Iako njena debljina u proseku iznosi samo 2 mm, ona ima čitav niz značajnih funkcija, od kojih je najvažnija njena zaštitna uloga od spoljašnjih uticaja, povreda i infekcija. Vremenom i dejstvom različitih faktora koža može menjati svoj izgled. Upravo tada “na scenu” stupa dermatologija, grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i lečenjem kože, njenih dodataka i vidljivih sluznica.

Promene na licu ili telu koje se mogu pojaviti, a koje dermatologija može uspešno izlečiti su:

Zašto je važan i šta uključuje dermatološki pregled?

Dermatološki pregled važan je zbog toga što se tom prilikom vrši klinički pregled kože i vidljivih sluznica, uz odgovarajuću dijagnostiku. U slučaju sumnje na određenu infekciju, prema potrebi se uzima bris za mikološku ili bakteriološku obradu i na osnovu toga se određuje dalja terapija.

Dermatološki pregled obuhvata i pregled kose, temena i korena kose. Nakon postavljanja dijagnoze, određuje se odgovarajuće lečenje prema smernicama koje daje upravo savremena dermatologija.

Osim klasičnih metoda dermatoloških lečenja, na našoj klinici rade se i najsavremeniji laserski tretmani lica i tela kojima se mogu tretirati i lečiti gotovo sve problematike na koži.

Evo prilike da se upoznate sa svim dermatološkim zahvatima i tretmanima koji su vam na našoj klinici na raspolaganju.

Biorevitalizacija kože

Biorevitalizacija je jedan od tretmana koji će kožu vašeg lica učiniti savršenom. Kako ona deluje i šta podrazumeva, pročitajte u tekstu koji sledi.

Saznaj više...

Terapija Rozacee

Da li ste čuli za Rozacea, poremećaj na koži koji može da izazove veoma neprijatne osećaje? Otkrivamo vam najbrži način za rešavanje tog problema.

Saznaj više...

Hemijski pilinzi

Pored toga što predstavljaju idealnu metodu za lečenje akni, hemijski pilinzi pomažu i kod brojnih drugih problema sa kožom. Otkrivamo vam sve što treba da...

Saznaj više...