Korekcija usana

NEHIRURŠKOM KOREKCIJOM DO PUNIJIH I LEPŠIH USANA

Za lepše i punije usne, a vaš ženstveniji izgled, naša preporuka je nehirurška korekcija usana.

Od davnina su se usne smatrale simbolom ženstvenosti i senzualnosti, iako se ideal oblika menjao kroz vreme. Tokom prethodne decenije je, iz godine u godinu, rasla popularnost punijih, oblikovanih usana, a danas je zahvaljujući modernoj medicini ovu korekciju moguće uraditi za svega nekoliko minuta, potpuno bezbedno i sa rezultatima koji traju skoro godinu dana.

Pored povećanja usana, osnovni motiv za njihovu korekciju je i podmlađivanje usana i cele perioralne regije, kao i korigovanje asimetrija, isticanje oblika ili konture.

Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju ukoliko razmišljate o korekciji usana su stručnost lekara, njegovo iskustvo i kvalitet materijala koji se koristi. Podjednako je važno i zajedničko razumevanje željenog ishoda.

Dr Vladimir Stojiljković za samo nekoliko minuta, bez bola, kreira savršen izgled usana, uvek vodeći se principom “manje je više”.

Pre postupka je važno obaviti konsultaciju sa doktorom i definisati kakav se efekat želi postići, jer od toga zavise vrsta i količina hijalurona koji će se koristiti. Na tom pregledu doktor će vas uputiti u sve važne detalje – proceduru, očekivane rezultate, moguće neželjene efekte i oporavak.

Pre intervencije, a prilikom popunjavanja upitnika, podjednako je važno naglasiti dijagnostikovane alergije, kao i lekove koji se u tom trenutku uzimaju. Potom se područje usana dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Konzumirati lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita.

Nakon 15 minuta delovanja anestetik se uklanja, usne ponovo dezinfikuju i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera tankom iglom ili kanilom. Različitim tehnikama postižu se različiti efekti, a u zavisnosti od vaših želja i potreba.

Aplikacija filera traje nekoliko minuta i zahvaljujući lidokainu u hijaluronskom fileru, kao i anestetiku u kremi, procedura nije bolna, već se može osetiti manja neprijatnost.

Prvih nekoliko dana nakon intervencije mogući su prolazni otoci i modrice na mestu uboda. Tokom prvih 24h neophodno je izbegavati vrela pića, a tokom narednih nekoliko dana i naporne fizičke aktivnosti, sunce, saunu i solarijum. Rezultat je vidljiv odmah, a finalni posle smirivanja otoka, u periodu do tri nedelje nakon intervencije.

Komplikacije ozbiljnije od prolaznih modrica i otoka izbegavaju se odabirom iskusnog i sertifikovanog doktora, koji koristi kvalitetne materijale.

Najčešća pitanja

Ne. Korekciju usana je moguće uraditi sa apsolutno prirodnim rezultatima, a to zavisi od tehnike, količine i vrste materijala. Osim toga, stav dr Stojiljkovića koji je zasnovan na principu “manje je više” doprinosi prirodnim rezultatima. Uvek možete dodati i malo filera po potrebi, kako se ne bi preteralo u jednoj korekciji.

Količina filera je individualna i zavisi od željenih rezultata i trenutnog stanja. Nekom optimalnom količinom se smatra 1 ml i gotovo se nikada ne stavlja veća količina u jednom aktu. Ukoliko je planirana količina za prvu korekciju manja od 1 ml, ostatak se čuva za touch up nakon tri nedelje.

Količina filera je individualna i zavisi od željenih rezultata i trenutnog stanja. Nekom optimalnom količinom se smatra 1 ml i gotovo se nikada ne stavlja veća količina u jednom aktu. Ukoliko je planirana količina za prvu korekciju manja od 1 ml, ostatak se čuva za touch up nakon tri nedelje.

Osnovna razlika između povećanja usana i njihovog osvežavanja je u količini, a potom i u vrsti hijaluronskog filera. Najređi hijaluronski filer, onaj koji se koristi i za korekciju podočnjaka, koristi se i za osvežavanje usana, dok se Volift hijaluronski filer koristi kada je volumen osnovni cilj korekcije.