HIMENOPLASTIKA

HIMENOPLASTIKA: KONTROVERZNI TREND ČIJA POPULARNOST NE JENJAVA

Jedna od najpopularnijih procedura među ženama širom sveta primenjuje se i na našoj klinici. Otkrivamo vam sve detalje koji se tiču himenoplastike.

Hteli ne hteli, za himenoplastiku ste sigurno čuli. Reč je o hirurškom zahvatu koji je određeni vremenski period punio stranice dnevnih novina i nedeljnika, pa možemo reći da spada u jednu od najkontroverznijih procedura tog tipa. Ipak, postoje valjani razlozi zašto se žene odlučuju za nju.

Šta je himenoplastika?

Himenoplastika podrazumeva rekonstrukciju himena i lokalnih režnjeva sa zida vagine. Iako kontraverzna, ona se primenjuje iz niza razloga – zbog pritisaka sredine u kojoj se živi, ličnih zahteva u cilju poboljšanja seksualnog života i unošenja novina u odnos sa partnerom, ali i onih mnogo ozbiljnijih – kao deo podrške prilikom oporavka žrtava silovanja.

Budući da se korekcija ne mora raditi u opštoj anesteziji, pre intervencije se sa hirurgom i anesteziologom dogovarate o analizama koje je potrebno uraditi. Najčešće su to laboratorijske analize.

Hirurškim postupkom i (često) dizajniranjem režnjeva sa zida vagine, vraća se himen i “nevinost” damama. Otud i naziv himenoplastika.

Nakon procedure se odmah možete vratiti uobičajenim aktivnostima, dok period oporavka često zahteva primenu antibiotika do nedelju dana nakon zahvata. Uprkos tome, rezultat himenoplastike je momentalan.

U moguće komplikacije kada je himenoplastika u pitanju spadaju otok, blaga bol, neprijatnost i crvenilo koje brzo prolazi.