Limfna drenaža - ProBallancer

PROBALLANCER PRESOTERAPIJA: TRETMAN KOJI ĆETE OBOŽAVATI

Predstavljamo vam tretman koji će rešiti sve vaše probleme nastale usled dugog sedenja i nedostatka fizičke aktivnosti.

Konstantan stres, nedovoljno kretanja, predugo sedenje i loša ishrana dovode do poremećaja organizma. Oticanje nogu, slaba cirkulacija, skupljanje toksina u organizmu, slaba prokrvljenost i celulit, samo su neki od problema koji nastaju usled dugog sedenja i nedostatka fizičke aktivnosti. Da, svi smo svesni ovih posledica modernog načina života i baš iz tog razloga treba da tragamo za tretmanima koji će nam pomoći da ih se oslobodimo.

Jedan od njih upravo je limfna drenaža, koja može biti ručna ili mehanička (presoterapija).

Limfnom drenažom kao medicinsko-kozmetičkim tretmanom podstiče se eliminacija viška tečnosti, celulita i razgradnja i izbacivanje masnih ćelija, a samim tim i masnih naslaga.

Limfa je dragocena jer u svom toku prenosi kiseonik i hranljive materije iz krvi do svake naše ćelije. Kružeći kroz celo telo, ona za sebe vezuje toksine, kancerogene ćelije i mikrobe, dok ih prolazom kroz limfne žlezde pročišćava i izbacuje iz organizma. Pročišćenjem organizma doprinosi lepšem izgledu kože ali i celog tela, jer ubrzava proces njegovog mršavljenja i preoblikovanja.

Presoterapija otvara limfne čvorove i pomaže pokretanje limfe, čime omogućava ubrzavanje metabolizma, ali i izbacivanje toksina i viška vode. Time se ne smanjuje samo natečenost, već i nadutost, a postiže se osećaj olakšanja i relaksacije.

Presoterapija je namenjena svima koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, otečene i umorne noge, celulit, lošu cirkulaciju, višak kilograma, lakši oblik proširenih vena, siv ili žut pušački ten, ali i osobama koje osećaju zamor organizma, sportistima i rekreativcima.

Presoterapija se u našem Beauty and Spa centru radi uz pomoć ProBallancer aparata, zasnovanog na isprekidanoj pneumatskoj kompresiji. Komprimovani vazduh se kroz 12 duplih kablova, u definisanim ciklusima i u zavisnosti od odabranog programa, upumpava u preso pantalone.

Aparat sadrži programe Pre-Therapy, koji otvara i oslobađa limfne čvorove, i Wave, Ballancer & Slim, čijom se kombinacijom dobijaju tačno određeni tretmani za rešavanje određenih problema.

Nakon oblačenja jednokratnih pantalona, navlače se preso pantalone. Odabirom odgovarajućeg ili individualno kreiranog programa, osećaćete prijatan pritisak na noge i abdomen. Pantalone se pune vazduhom, tj. stvara se pritisak na određene delove tela po tačno određenom rasporedu, čime se nataložena tečnost mehanički potiskuje i vraća nazad u krvotok. Tako se smanjuje natečenost, stvara ravnoteža u razmeni materija i kiseonika, poboljšava cirkulacija i sprečava upala vena.

Uz presoterapiju obavezna je i detox infuzija u vidu čaja, za poboljšanje unutrašnje procedure.

Tretman može trajati od 20 do 50 minuta tokom kojih se, po tačno određenom rasporedu, smenjuje 3 do 5 programa.

Na presoterapiju je idealno dolaziti jednom do dva puta nedeljno, u seriji od 10 ponavljanja. Za održavanje idealnog stanja organizma preporučuje se jedan do dva dolaska mesečno. Presoterapija se može primenjivati samostalno ili u kombinaciji sa drugim procedurama, za intenzivniji efekat. Idealna je u sklopu 2u1 tretmana (tretman lica ili mezoterapija uporedo sa presoterapijom) zbog uštede vremena.

Efekti presoterapije

  • Smanjenje i eliminacija natečenosti (otečene noge, natečeni kapci itd),
  • Razbijanje i razgradnja celulita,
  • Učvršćicvanje i zatezanje kože,
  • Poboljšanje cirkulacije i podizanje imuniteta,
  • Detoksikacija organizma,
  • Prolepšan i pročišćen ten,
  • Pročišćenje kože od akni i drugih nečistoća,
  • Sprečavanje punjenja i povećanja volumena masnih ćelija, a samim tim i stvaranja masnih depoa.