CELLULAR MATRIX (PRP+NEUKRŠTENI HIJALURON)

ŠTA JE I KAKO SE IZVODI CELLULAR MATRIX TRETMAN?

Otkrivamo vam sve popularniji tretman koji se koristi za prevenciju i korekcije starenja kože.

Cellular Matrix je, već duže vreme, veoma popularan tretman koji predstavlja spoj moćnog PRP tretmana sa hijaluronskom kiselinom čineći idealnu kombinaciju za regeneraciju i hidrataciju kože, radi prevencije i korekcije starenja.

Ova kombinacija prirodnog seruma od dela plazme koja sadrži visoku koncentraciju trombocita sa prirodnim proteinima (koji su najbitniji u procesu zarastanja i regeneracije tkiva) i hijalurona koji ima sposobnost vezivanja vode i jak uticaj na hidrataciju, moćan je saveznik u borbi protiv starenja, povećanja jedrine i svežine kože.  

Tretman se najčešće primenjuje na licu, vratu i šakama u svrhu podmlađivanja i prevencije starenja, regeneracije ožiljaka i smanjenja fleka, kao i poboljšanja teksture kože.

Pre tretmana potrebno je izvaditi krv koja se potom obrađuje pomoću centrifuge (kako bi se odvojio deo bogat faktorima rasta) i meša sa hijaluronom već spremnim u epruveti za Cellular Matrix. Za vreme pripreme, tretirana regija se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Već spreman Cellular Matrix serum se tankim iglicama ubrizgava u željenu regiju i traje otprilike 15 minuta. Procedura nije bolna, iako može biti neprijatna zbog većeg broja uboda.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?

  • doći bez šminke
  • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
  • doći u tamnoj garderobi
  • lagani obrok pre tretmana
  • doći bez upadljivog nakita

Nakon PRP tretmana nije nephodan poseban oporavak. Moguće je prolazno crvenilo na tretiranom mestu, kao i eventualna modrica na mestu uboda. Efekat jedrine je vidljiv odmah, a još vidljiviji je tri nedelje nakon tretmana.

Za dugoročniji anti-aging efekat, kao i intenzivnije rezultate u regeneraciji kože, potrebno je ponoviti tretman (u dogovoru i po preporuci lekara), a moguće je i kombinovanje sa drugim tretmanima.

Budući da ova procedura spada u najprirodnije zbog vrste “materijala” koji se koristi, osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranom delu, nema rizika od komplikacija.

Tretman se ne primenjuje kod pacijenata sa aktivnim aknama, kožnim bolestima, poremećajima trombocita ili težim bolestima.