LIPOLIFE LIPOSUKCIJA PODBRATKA

Drage dame, oslobodite se jednog od najvećih neprijatelja starenja – podbratka, LipoLife liposukcijom na našoj klinici.

Podbradak je jedan od najvećih “neprijatelja” žena kada dođe do procesa starenja kože. Nastaje kao posledica opuštanja ravnog mišića na vratu i stvaranja masnih jastučića. Te skupine masnog tkiva na licu i vratu mnoge čine nezadovoljnima i zato se primenjuje njihovo odstranjivanje.

Nastanak podbratka najčešće se povezuje za genetiku, posledica je starenja, neretko je vezan za prekomernu težinu, a može se javiti i kod osoba koje nisu sklone gojenju. Ukoliko problem podbratka ne može da se reši nehirurškim putem, npr. Venus Legacy multipolarnom radiofrekvencijom, na scenu stupa LipoLife liposukcija podbratka.

Kako izgleda LipoLife liposukcija podbratka?

Način na koji će se uklanjati podbradak zavisi od toga da li je osoba mlađa ili starija. To je činjenica koja determiniše i prirodu problema.

Kod mladih osoba, kod kojih se na tom području akumulira masno tkivo, a dijetom ne postiže željeni efekat, najbolji izbor predstavljaju liposukcija i liposkulptura

LipoLife laserska liposukcija se najčešće preporučuje, jer se smatra najmodernijom tehnologijom u svetu liposukcije. Za razliku od tradicionalne metode, ona podrazumeva kraći period oporavka i postizanje boljih rezultata, dok su moguće komplikacije svedene na minimum. 

Sa LipoLife laserskom liposukcijom možete postići značajne rezultate nakon samo jednog tretmana! Uz to, ova vrsta liposukcije klinički dokazano poboljšava zategnutost kože na tretiranim delovima tela.

Kod starijih osoba se, osim nakupljanja masnog tkiva, često javlja i problem opuštenih struktura, pa vrat „visi“. U tim situacijama neophodno je učiniti dodatnu korekciju zatezanja.

Operacija je moguća u intravenskoj analgeziji ili opštoj anesteziji, što zavisi od obima zahvata.

Budući da se korekcija ne mora raditi u opštoj anesteziji, o analizama (najčešće laboratorijskim) koje je pre zahvata potrebno uraditi dogovarate se sa hirurgom i anesteziologom.

Najbolji pristup rešavanju problematičnog podbratka kod mladih osoba, kod kojih se dijetom nije uspelo eliminisati masno tkivo, upravo je liposukcija kojom se pomoću specijalnih kanila izvlače masne naslage. Pošto je u toj dobi koža elastična, nakon eliminacije viška masnih ćelija, ona se dobro adaptira na novonastalu situaciju, što rezultira i željenim estetskim učinkom.

Po završetku operacije dobićete kompresivni zavoj zarad bolje adaptacije kože i sprečavanja postoperativnih komplikacija.

Operativni rezovi kod korekcije podbratka rade se ispod brade, kako bi ožiljci (veličine manjih rupica) bili smešteni u gotovo nevidljivoj zoni. Oni se kasnije, po potrebi, mogu dodatno tretirati kozmetičkim preparatima i laserima koji će omekšati tkivo ožiljka i učiniti ih jedva primetnim.

U slucaju intravenske analgezije, pacijent napušta kliniku nakon dva sata. Tokom prve dve nedelje obavezno je nošenje  kompresivnog  zavoja tokom 24h, kako bi se koža ponovo priljubila i bolje adaptirala, a ujedno se smanjili otok i nakupljanje sekrecije. Nakon toga, zavoj se narednih mesec dana nosi samo noću.

Redovne šetnje i lakša fizička aktivnost su preporučene, ali veće napore, kao i zahtevnije vežbanje, treba izbegavati prvih četiri do šest nedelja.

Sve potencijalne komplikacije se svode na minimum i izbegavaju praćenjem saveta doktora i posebnom pažnjom u periodu nakon intervencije.