Biorevitalizacija kože

BIOREVITALIZACIJA: TRETMAN ZA SAVRŠENU KOŽU

Biorevitalizacija je jedan od tretmana koji će kožu vašeg lica učiniti savršenom. Kako ona deluje i šta podrazumeva pročitajte u tekstu koji sledi.

Da li ste čuli za biorevitalizaciju lica? To je injekciona metoda koja u najkraćem roku hidrira kožu, a to znači i da je podmlađuje. Na taj način se aktivne supstance aplikuju u problematični deo lica, vrata i dekoltea.

Tokom tretmana se najčešće koriste preparati na bazi hijalurona, tj. supstance koje se i inače nalaze u našoj koži. Pored preparata na bazi hijalurona, koriste se i preparati na bazi DMAE, za poboljšanje tonusa kože. Izbor preparata zavisi od problema koji se rešava.

Biorevitalizacija daje brz i lep efekat i pritom rešava nekoliko problema. Tom metodom se koža hidrira, obnavlja se njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti koji produkuju kolagen i elastin, a odgovorni su za tonus kože. Ona ima i moćno antioksidantno dejstvo.

Ova procedura popravlja boju lica, kožu čini ravnijom i glatkijom, smanjuje intezitet pega (hiperpigmentacija) i pomaže u lečenju ožiljaka.

Biološki tretmani idealni su za profesionalnu, intenzivnu negu prema tipu kože – suve ili osetljive, normalne ili mešovite i masne ili problematične.

Svi tretmani  počinju masažom dobrodošlice, koja je tajna njihove efektivnosti. U pitanju je indijska manuelna tehnika idealna za potpuno opuštanje i prepuštanje. Za samo 5 minuta, vešte ruke naših terapeuta i kozmetičara potpuno će vas relaksirati i navesti da se osećate kao da se nalazite u nekoj drugoj dimenziji.

Tretmani podrazumevaju obavezno čišćenje površine kože mlekom i tonikom, dubinsko čišćenje pilingom koji je odgovarajući za vaš tip kože i masažu lica i vrata poznatiju kao “srce okeana”. U pitanju je renomirana francuska tehnika koja svojim povezanim pokretima podseća na kretanje talasa, opušta vas i kožu priprema za tretman i bolje apsorbovanje seruma i maske. Aktivne supstance kao što su peptidi, amino-kiseline, vitamini i minerali dobijeni iz mora i organski uzgajanih biljaka podstiču regeneraciju ćelija. Tretman se završava  odgovarajućom kremom koja kožu čini zdravijom, hidriranom a time i lepšom.

Biorevitalizacija se razlikuje od procedure aplikacije hijalurona kao filera, jer ova metoda ne samo da “popunjava“ bore, jagodice i suzne brazde, već se bori i sa različitim problemima kože.

Suva, dehidrirana, iziritirana koža, smanjenje tonusa mišića lica i vrata, opuštena koža tela (stomak, unutrašnja strana butina, nadlaktice), profilaktika starenja kod mladih, bore oko očiju, bore u oblasti dekoltea i iznad usana, tamni podočnjaci, pušačka koža, raširene pore i masna koža – sve se to može rešiti biorevitalizacijom.

Od mezoterapije lica se razlikuje manjom količinom procedura, ali i momentalnim efektom i jačinom efekta. Biorevitalizacija za veoma kratak rok hidrira kožu, dok mezoterapija ima kumulativan efekat i potrebno je sprovesti seriju od nekoliko procedura.

U jednoj seriji biorevitalizacije potrebno je uraditi tri do četiri procedure, ali je rezultat vidljiv odmah posle prvog tretmana.

Ukoliko se spremate za more ili za odlazak na mesta sa mnogo sunca, savetujemo vam da uradite dve procedure do putovanja i dve procedure nakon putovanja. Na taj način se koža priprema za pogubno dejstvo UV zraka i izbegava se fotostarenje, čije se negativne posledice mogu videti čak i kod dvadesetogodišnjakinja, ljubiteljki sunca i solarijuma.