PRP - TRETMAN KRVNOM PLAZMOM

DA LI ZNATE ŠTA JE “VAMPIRSKI TRETMAN” - TRETMAN KRVNOM PLAZMOM?

Otkrivamo vam prirodnu metodu podmlađivanja kože, pomalo neobičnog naziva, koju definitivno treba da probate.

PRP tretman, poznat i kao “vampirski tretman”, prirodna je metoda podmlađivanja kože faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme. Tretman je ovaj neobični naziv dobio zbog upotrebe dela plazme koji sadrži visoku koncetraciju trombocita sa prirodnim proteinima, najbitnijim u procesu zarastanja i regeneracije tkiva.

PRP terapija krvnom plazmom metod je tokom kog se iz krvi izdvajaju trombociti bogati faktorima rasta i imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

Koristi se za podmlađivanje, korekciju finih linija i borica, podsticanje rasta kose, smanjivanje ožiljaka i pigmentaciju, povećanje volumena i tonusa lica itd.

Pre tretmana je potrebno izvaditi krv, koja se potom obrađuje i priprema za ubrizgavanje. Tretirana regija se prvobitno dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon obrade, ubrizgavanje krvnog filera se vrši tankom iglicom i u potpunosti je bezbolno.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?

  • Doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Pojesti lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita

Poseban oporavak nakon PRP tretmana nije potreban! Na tretiranom mestu je moguće prolazno crvenilo, uz modricu na mestu uboda, ali su te situacije zaista retke.

Efekat jedrine je vidljiv odmah, a još vidljiviji je tri nedelje nakon tretmana.

Ukoliko želite da postignete efekat podmlađivanja, potrebno je da uradite tri PRP tretmana u razmaku od mesec dana, nakon čega je dovoljno taj efekat održavati na godišnjem nivou.

Budući da se u PRP terapiji koristi vaša krvna plazma, ne postoji rizik od alergijskih reakcija. Samim tim, osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranom delu, nema rizika od komplikacija.

Ne primenjuje se kod pacijenata sa aknama, kožnim bolestima, poremećajima trombocita ili težim bolestima!