Korekcija nosa

KAKO IZGLEDA NEHIRURŠKA KOREKCIJA NOSA?

Saznajte sve što vas je interesovalo o nehirurškoj korekciji nosa.

Izgled nosa može zavisiti od mnogo faktora – oblika, veličine, profila, oblika nozdrva, asimetrija, devijacija septuma, vezivnog tkiva, urođenih ili stečenih koštanih i hrskavičavih deformacija… Međutim, ukoliko ne želite da se upustite u hiruršku proceduru korekcije nosa, za vas imamo njenu nehiruršku varijantu.

Nehirurška korekcija nosa je neinvazivna metoda kojom se izgled nosa koriguje bez operacije. Tom prilikom koriste se hijaluronski fileri ili ELLANSE stimulator kolagena kojima je moguće korigovati  blage asimetrije.

Važno je znati da se filerima koriguju i rade estetsko-kozmetički tretmani. Stoga, ako imate funkcionalne probleme (npr. otežano disanje), filerima je to nemoguće korigovati i potrebno je hirurško lečenje tj. operacija nosa hirurškim putem.

Nakon detaljnog pregleda i analize lica i nosa, područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice još jednom očisti i započinje se s aplikacijom dermalnih filera.         

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?

  • doći bez šminke
  • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
  • doći u tamnoj garderobi
  • lagani obrok pre tretmana
  • doći bez upadljivog nakita

Filerima tretiramo udubljenja, brazde, izbočenja, asimetrije i podižemo vrh nosa, iglom ili kanilom. Aplikacija traje nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

Nakon tretmana se možete normalno vratiti svakodnevnim aktivnostima, uz izbegavanje saune i solarijuma prvih 7 dana.

Nuspojave, ako se i dogode, veoma su retke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osećaj zatezanja, koji vrlo brzo nestaju. Takođe, mogući su otoci i hematomi koji nestaju do 7 dana nakon tretmana.