HIJALURONSKI FILERI

KAKO HIJALURONSKI FILERI DOPRINOSE MLADOLIKOM IZGLEDU KOŽE LICA?

Otkrivamo vam zašto su tretmani lica hijaluronskim filerima ključ za lep i mladolik izgled kože.

Tretmani lica tokom kojih se koriste hijaluronski fileri ubrajaju se u najpopularnije nehirurške procedure poslednjih nekoliko godina. Razlog se krije u njihovoj efikasnosti i mladolikom izgledu koji pružaju koži lica. Pre nego što vam predstavimo kako ta procedura izgleda na našoj klinici, vreme je da vam otkrijemo šta su zapravo hijaluronski fileri.

Hijaluronski fileri predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela različite gustine. Neizostavna u telu svakog čoveka, hijaluronska kiselina se u koži nalazi u procentu većem od 50%, dok je jedna od njenih glavnih odlika snažno vezivanje vode. Zbog toga je ona odgovorna za elastičnost i potpornu funkciju kože.

Hijaluronski fileri se mogu injektovati u sve regije lica, a osim lica svoje mesto mogu pronaći i u tretiranju vrata, dekoltea ili šaka radi nadoknade volumena ili podmlađivanja.

Hijaluronski fileri su poslednjih godina postali zlatni standard u estetskoj medicini zbog njihove jednostavne primene, bezbolnosti prilikom aplikacije, kompatibilnosti i biološke razgradnje u koži. Injektovanjem se postiže korigovanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena, rehidratacija kože i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Pre intervencije je veoma važno da lekaru naglasite ukoliko bolujete od neke bolesti ili koristite određenu terapiju.

Šta pacijenti treba da znaju pre nego što dođu na tretman?

  • Na tretman doći bez šminke.
  • Ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana.
  • Doći u tamnoj garderobi.
  • Pojesti lagani obrok pre tretmana.
  • Doći bez upadljivog nakita. 

Područje predviđeno za tretiranje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, koža još jednom čisti i sledi aplikacija filera. Dužina trajanja procedure zavisi od područja koje se tretira. Nakon pripreme, hijaluronski filer se pomoću tanke iglice ili kanile ubrizgava na željena mesta.

Postupak je u potpunosti bezbolan. Igle su male, atraumatske, te smanjuju mogućnost pojave modrica. Tupe duge kanile se koriste u određenim regijama lica gde se mora nadoknaditi volumen u širem opsegu. Sledi lagana masaža kako bi se filer idealno rasporedio i odmah nakon intervencije ispratio efekat.

Nakon tretmana, mogući su prolazni otoci i modrice na mestu uboda koji traju samo nekoliko dana.

Nekoliko dana nakon operacije potrebno je izbegavati fizičke aktivnosti, sunce, saunu i solarijum. Rezultat je vidljiv odmah, dok je finalni rezultat vidljiv desetak dana od intervencije, nakon smirivanja otoka.

Trajanje hijaluronskog filera zavisi od tretirane regije i gustine korišćenog filera.

Pročitajte još i:

Kako da vam hijaluronski fileri traju što duže?

Osim otoka i modrica, ozbiljnije komplikacije poput stvaranja granuloma i upala tkiva, izbegavaju se time što na našoj klinici intervenciju vrši iskusan lekar, najkvalitetnijim hijaluronskim filerima.

Najčešća pitanja

Ne. Efekat hijaluronskih filera traje 1-2 godine zavisno od regije aplikacije i postepeno prestaje kako vreme odmiče. Ukoliko se korekcija ne uradi, koža lica će se postepeno vratiti na početni stadijum. Najčešći razlog zbog kog se pacijenti odlučuju na ponovnu proceduru je taj što se brzo naviknu na novi, lepši i podmlađeni izgled.

Hijaluronski fileri su potpuno bezbedni pod uslovom da korekciju vrši stručan lekar koji je za to sertifikovan i koristi najkvalitetnije preparate. Poznavanje anatomije je ključno za dobar rezultat.

Iako ne postoje studije koje dokazuju štetnost filera u trudnoći i dojenju, dr Stojiljković uvek savetuje damama da sačekaju i proceduri se podvrgnu nakon tog perioda.