LipoLife liposukcija i liposkulptura tela

KADA DIJETA NE POMAŽE: LIPOLIFE LIPOSUKCIJA I LUPOSKULPTURA TELA

Ako dijetom i redovnim vežbanjem ne uspevate da se rešite masnog tkiva, LipoLife liposukcija i liposkulptura tela su tu da reše ovaj problem.

Regulisali ste ishranu i redovno trenirate, ali na vašem telu i dalje postoje naslage masnog tkiva kojih se ne možete rešiti? Najbolje rešenje je – liposukcija, hirurška procedura koja će vašem telu dati lepši oblik.

Ova estetska procedura nastala je još dvadesetih godina prošlog veka, kada je francuski hirurg Charles Dujarier zahvat izveo na telu jedne balerine. Danas se liposukcija smatra jednim od najpopularnijih estetskih zahvata, koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni deo tela.

Iako mnogi misle suprotno, liposukcijom se ne može rešiti prekomerna telesna težina, već se tom hirurškom metodom uklanja naslaga masnog tkiva i vrši preoblikovanje tela gde to nije moguće postići na bilo koji drugi način. Rezultat je upravo promena kontura (siluete) tela.

Šta je LipoLife liposukcija?

LipoLife laser je najsavremeniji aparat za liposukciju i liposkulpturu. On funkcioniše tako što istovremeno vrši aspiraciju masnog, tumescentnog sadržaja iz koga se, u daljem procesu separacije, izdvajaju masne ćelije (čak 95 % tih ćelija su žive i spremne za dalji transfer) i zatezanje kože.

Osobe koje se odluče za liposukciju mogu biti muškarci ili žene sa više od 18 godina starosti, normalne telesne težine i elastične kože, sa džepovima nakupljenog masnog tkiva na specifičnim delovima tela.

Veoma je važno imati realna očekivanja o tome kako vam postupak liposukcije može pomoći. Stoga, pre nego što donesete konačnu odluku da li joj se treba podvrgnuti ili ne, dobro se informišite i upoznajte sa svim činjenicama o toj proceduri.

Šta je liposkulptura?

Liposkulptura podrazumeva obradu uklonjenog masnog tkiva i njegovo vraćanje u delove tela na kojima ga ima u deficitu (zadnjica, grudi), a može se koristiti i za korekciju neravnina, bora, usana i ostalih delova tela.

Liposukcija se smatra jednom od najefikasnijih metoda u korekciji estetike tela.

Budući da se intervencija najčešće izvodi u opštoj anesteziji, potrebno je najpre uraditi sve analize koje su vam preporučili hirurg i anesteziolog. Najčešće su to laboratorijske analize i internistički pregled uz EKG.

Kroz manje ubode na koži, kanilama koje se uvlače pod kožu, vrši se povlačenje masnog tkiva. Kanile moraju biti različitih veličina i oblika (promera 2-6 mm) da bi mogle ravnomerno da izvuku mast iz svih slojeva. Proces aspiracije (povlačenja masnog tkiva) se prethodno može olakšati ubacivanjem fiziološkog rastvora sa adrenalinom, radi sprečavanja krvarenja, uz dodatno razbijanje masnog tkiva kako bi se ono lakše uklonilo.

U slučajevima liposkulpture, izvađena mast se obrađuje i ponovo ubacuje u delove tela na kojima je ima u deficitu. Najčešče su to postupci preoblikovanja lica, zadnjice i grudi kod žena, i listova ili genitalne regije kod muškaraca.

U zavisnosti od veličine tretirane regije, ali i od količine izvađene ili transferisane masti, zavisi i dužina oporavka nakon liposukcije. U postoperativnom periodu koriste se specijalni medicinski steznici koji smanjuju pojavu otoka.

Nekoliko nedelja nakon procedure, bilo da je u pitanju liposukcija ili liposkulptura, preporučuje se izbegavanje naporne fizičke aktivnosti, odlazak u saunu i boravak u toplom prostoru, kao i sunčanje svih tretiranih regija do potpunog povlačenja modrica.

Konačni rezultati mogu biti vidljivi u periodu od nekoliko nedelja do nekoliko meseci od intervencije. Tome doprinosi vrsta procedure i otoka.

Kako se hraniti nakon liposukcije?

Veoma je važno pridržavati se naših saveta za ishranu nakon intervencije, kako bi rezultati bili efikasniji i dugotrajniji. Nezdrav način života, koji često podrazumeva fizičku neaktivnost i lošu ishranu, definitivno treba promeniti. Okrenite se zdravijoj ishrani, koja podrazumeva unošenje odgovarajuće količine proteina i masti.

U moguće komplikacije spadaju otok i modrice, kao i prolazna promena u senzibilnosti kože. Može doći i do neravnina, zbog čega se savetuje rana postoperativna masaža i limfna drenaža, koje takođe možete uraditi na našoj klinici.

Najčešća pitanja

Ne. Bezbedna liposukcija podrazumeva vođenje računa o tome koliki procenat masti se može ukloniti tako da se ne ugrozi vaše zdravlje. Iz tog razloga se zahtevaju zdrava ishrana i redovan trening, kako bi se liposukcijom postigao maksimalni sklad i estetski balans.

Liposkulptura je jedan od postupaka koji omogućava preoblikovanje tela po “Robin Hud principu” – uzimanjem masti iz dela gde je ima u višku i njene aplikacije u delove na kojima je u manjku, radi postizanja idealnih proporcija ili korigovanja većih odstupanja. Postupak je postao popularniji sa rastom popularnosti raskošnih oblina i ženstvene siluete.

Zahvaljujući odličnoj klimatizaciji svih prostorija, potpuno je svejedno u kom ćete mesecu raditi korekciju. Ako se uzme u obzir da je ova procedura najpopularnija u Brazilu i Majamiju, koji su vodeći u svetu po broju intervencija, razloga za brigu nema. Pacijentima je nekada s psihološke strane lakše da operaciju urade u hladnijim danima, zbog oporavka i nošenja steznika, ali praksa pokazuje da se podjednako često odlučuju i za operaciju tokom leta, jer je upravo to period kada najviše vodimo računa o izgledu tela.