blog

DA LI VIJAGRA MOŽE BITI DOŽIVOTNA TERAPIJA?

Lecenje impotencije

Pitali smo dr Gorana Aranđelović, specijalistu urologije

Zaboravite na vijagru koja se svodi na lečenje simptoma, bez trajnog izlečenja! Predstavljamo terapiju udarnim talasima niskog inteziteta – brzu, potpuno bezbolnu, terapiju koja nema nikakvih kolateralnih efekata, sa 90% učinka! Na našoj klinici ovu terapiju izvodi dr Goran Aranđelović, specijalista urologije, koji živi i radi u Italiji.

Da li vijagra može biti doživotna terapija?

Vijagra, cijalis i ostali lekovi iz reda inhibitora fosfodiesteraza, tipa 5, apsolutno mogu biti korišćeni u dužem vremenskom periodu, ali ono što je sigurno, jeste da pre svega ne mogu biti prepisani svim pacijentima, pogotovo ne kardiovaskularnim pacijentima, i moramo imati u vidu da su to lekovi koji imaju, ili mogu imati dosta nus efekata, i čija upotreba treba biti kontrolisana od strane specijalista. Ono što je jako važno naglasiti, jeste činjenica da posle određenog vremena, 30% pacijenata više ne odgovara na terapiju, a to su pre svega dijabetičari ili kardiovaskularni pacijenti. Lekovi sigurno nisu kurativno rešenje, s obzirom da u momentu kada efekat leka prestane, prestaje efekat terapije.

Zbog čega je terapija udarnim talasima niskog inteziteta postala revolucija u lečenju impotencije?

Terapija udarnim talasima niskog inteziteta, je prva neinvazivna, bezbolna i kurativna terapija erektilne disfunkcije, sa efektima trajanja do 5 godina. Prva studija napravljena je 2010. godine u Izraelu, da bi sada već, terapija ušla u oficijalne terapije erektilne disfunkcije.

Da li možete da nam opišete kako izgleda terapija udarnim talasima niskog inteziteta i da li pacijenti treba da imaju razloga za strah?

Terapija se obavlja ambulantno, pacijent treba da izdvoji samo pola sata dnevno u roku trajanja od tri dana. Apsolutno se ne primenjuje nikakva ansestezija, terapija je potpuno bezbolna, bez kolateralnih efekata, a pacijent se odmah vraća svojim normalnim aktivnostima.

Koliki je procenat izlečenja?

Procenat izlečenja pacijenata je zaista veliki i iznosi više od 85%. Naravno da taj procent varira, u odnosu na pacijenta do pacijenta, i sigurno, kada pričamo o dijabetičarima ili kardiovaskularnim pacijentima, taj procenat može biti i manji, a ponavljanjem više sesija terapije, taj procenat se povećava i kod navedenih pacijenata.

Ko su kandidati?

Kandidati za terapiju su svi muškarci koji su u trajanju od 6 meseci prijavili neki vid polne nemoći. Tu se uključuju i dijabetičari, pacijenti sa kardiovaskularnim ili metaboličnim oboljenjem, ali i svi oni koji bi želeli da poboljšaju svoju erektilnu funkciju i svoj sekusalni život.

Da li ova terapija ima efektra kod pacijenata koji ne reaguju na lekove?

Ono što je zaista dobro, jeste da terapija pomaže i pacijentima koji ne reaguju na lekove, ali im pomaže i da postanu ponovo osetljivi na njih, kao i da, u pojedinim slučajevima, u potpunosti prestanu sa uzimanjem lekova.

Koliko traju efekti?

Kao što smo već napomenuli, efekat trajanja terapije traje i do 5 godina, ali taj efekat može biti manji ili veći, u zavisnosti od starosne dobi i propratnih bolesti pacijenta.

Ukoliko i vi želite da zakažete svoj termin kod dr Gorana Aranđelovića, uradite to već sada. 

Pozovite nas i zakažite svoj pregled na vreme!

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Clinic