blog

TOP 5 TRETMANA ZA PREOBLIKOVANJE TELA

Želite da potpuno preoblikujete telo, a već ste korigovali ishranu? Otkrivamo vam top 5 tretmana tela po preporuci naših terapeuta, koje već sada možete da zakažete.  

 Menadžera našeg Beauty & Spa centra  pitali smo koje tretmane za preoblikovanje tela treba da isprobamo ove zimekako bismo postigli najbolje i, što je važno, dugoročne rezultate. Ovo je naših top 5! 

1. Venus Legacy – tretman broj 1 za remodelovanje tela u svetu 

Venus Legacy je moćan aparat koji je broj 1 za remodelovanje tela u svetu. Iz više razloga! 

U sebi ima multipolarnu radiofrekvenciju udruženu sa vakuum i magnetnom terapijom, zbog čega daje instant rezultat i za 6 nedelja potpuno remodeluje telo 

Veoma je bezbedan i omogućava individualan pristup svakom pacijentu. Senzori koji se nalaze u sondi daju povratnu informaciju o temperaturi tela na određenoj regiji, čime se sprečava nastanak opekotina i drugih problema. Radiotalasi mogu da prodru do dubljih slojeva kože i masnih tkiva, čime pomažu razlaganje masnih depoa.   

Magnetna terapija je, s druge strane, poznata po svim regenerativnim postupcima, zbog čega je Venus Legacy fantastičan aparat i za zatezanje i regeneraciju kože.  

Kome su Venus Legacy tretmani namenjeni? 

Ženama i muškarcima koji imaju problem sa efektom opuštene kože nakon skidanja kilograma (ili trudnoće). Aparat ima blagodetno dejstvo i na strije, a može se primenjivati i kod osoba koje žele da zadrže svoje obline, da ih još lepše istaknu, učvrste i oblikuju. Njime se može tretirati i deo kod kolena i predeo abdomena, dok žene u poznijim godinama mogu srediti opuštenu kožu na nadlakticama.  

Tretmani se mogu raditi na svakih 4 do 7 dana.  

Kada je u pitanju zatezanje kože, preporuka je da se tretmani rade jednom nedeljno. Ukoliko imate problematičnije masne depoe, višak kilograma ili zreliju kožu koja je malo više izgubila na tonusu i elastičnosti, preporučen je broj od 12 tretmana 

Nakon jedne serije, potrebno je napraviti pauzu od minimum mesec dana. Nakon toga, a u zavisnosti od problematike koju imate, možete raditi jedan tretman mesečno tokom narednih 6 meseci.  

2. Ultrazvučna kavitacijamoćan i prijatan tretman za preoblikovanje tela 

Ultrazvučna kavitacija je još jedan tretman koji je namenjen rešavanju problema masnih depoa i celulita. Ona se u našem Beauty & Spa centru radi na aparatu FuturaPro i potpuno je bezbolna! 

Tokom tretmana se, ultrazvučnim talasima, “razbijaju” krupne masne ćelije i omogućava se da se, uz trening ili biostimulaciju, brže eliminišu ili potroše masne naslage.  

Tretman daje fantastične rezultate kada govorimo o smanjenju obima stomaka, butine, zadnjice ili masnih depoa na bokovima, masnih naslaga koje se mogu stvoriti u predelu kolena, a posebno s unutrašnje strane kolena.  

Na osnovu individualnih potreba određuje se jačina, odnosno dubina delovanja ultrazvučnih talasa. Može se primenjivati i kada se ciljano ide na eliminaciju masnih naslaga (lipolizu) i kada želite da pojačate dejstvo preparata za regeneraciju, kako bi se njihovi hranljivi sastojci ubacili u kožu.  

Ultrazvučna kavitacija je veoma intenzivna i zbog toga radi jedan tretman nedeljno. Preporučen je broj od 4 do 6 tretmana u jednoj seriji, nakon čega treba napraviti pauzu od najmanje tri, a najviše 6 meseci (u zavisnosti od regije koja je tretirana).  

Nakon kavitacije može doći do otoka određene regije, ali to ne treba da vas plaši, jer su otoci sasvim normalna pojava.  

3. Presoterapija – tretman za preoblikovanje i izbacivanje toksina iz tela 

Zadržavanje vode u ekstremitetima i predelu abdomena problematika je koja je veoma česta kod žena. Taj problem se naročito javlja kada krenete sa procesom detoksikacije i promene ishrane, te se u telu oslobađa voda puna toksina koju je potrebno što pre izbaciti.

Tretman koji vam u tome mnogo može pomoći je presoterapija, koja se kod nas radi medicinskim ProBallancer aparatom.  

Limfna drenaža, program za sve vrste celulita, program za cirkulaciju, za trudnice, program pre i posle liposukcije, za pripremu pacijenta za određenu intervenciju – sve to nudi ProBallancer. Presoterapiju mogu raditi i sportisti, u okviru programa za relaksaciju mišića i regeneraciju tkiva.  

Preporuka je i ženama koje su se nedavno porodile, jer će im pomoći da se oporave zbog nekretanja, nespavanja i stresnih situacija koje dolazak bebe na svet donosi.

Tokom tretmana se služi čaj koji dodatno pomaže u eliminisanju toksina iz organizma. Obavezan je deo terapije lečenja celulita, a idealan je i za zdrave ljude koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti kada dugo sede ili putuju. Mogu ga raditi i žene koje pre ciklusa imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u predelu potkolenica.  

Konsultacije su obavezne pre presoterapije 

Pre presoterapije, ali i svakog drugog tretmana tela u našem Beauty & Spa centru, obavezno je merenje na mBCA SECA medicinskom analizatoru. Na osnovu analize strukture tela i razgovora sa pacijentom, određuje se problem koji je neophodno tretirati.  

Preporuka je da se tretmani rade dva puta nedeljno, dok god se ne reši problem koji se tretira. Nakon toga, pacijenti mogu dolaziti po potrebi.  

4. Biostimulacija – tretman tela koji je savršena dopuna treninga 

Zamislite tretman koji može dati rezultat jednak broju od 900 urađenih trbušnjaka, tokom samo jednog dolaska! Upravo to omogućava biostimulacija – tretman tela čiji je impuls identičan impulsu koji nerv šalje mišiću, tkivu ili koži onda kada treba da radi. 

Radi se aparatom Ultratone Futura Pro koji ima 20 elektroda, što je sasvim dovoljno da se u jednom tretmanu pokrije predeo abdomena, zadnjice i butina, te da se ciljano dođe do rešenja određene problematike.  

Idealan je ukoliko želite da da podignete mišićnu črvstinu, obim mišića, da rešite problem celulita nastalog usled dugog sedenja, ukoliko želite da radite na črvstini, toniranju kože, na bildovanju određenih mišića.  

Aparat na svakih 7 minuta proizvodi dve vrste impulsa za oksigenaciju, detoksikaciju i relaksaciju mišića. To bi bilo isto kao kada biste na svakih 7 minuta vežbanja imali terapeuta koji dobro izmasira mišić, rastrese ga i oporavi tako da lakše nastavite sa treningom. Dakle, biostimulacijom se izvlači 100 posto iz vašeg mišića tokom 45 minuta tretmana, što je apsolutno nemoguće dostići na bilo kakvom treningu.

To ne znači da ovaj tretman treba da zameni trening, već da je njegova odlična dopuna! 

Blaga upala mišića koja se javlja dva dana nakon tretmana daleko je blaža od upale koju možete imati posle treninga.  

Tretman je odličan i za žene koje nakon trudnoće i porođaja žele da se vrate treningu, ali nemaju dovoljno kondicije. Tri do 6 nedelja nakon porođaja, osim kod carskog reza, porodilje mogu doći na tretman za regeneraciju mišića karličnog dna, a preporučen je i ženama koje doje. Elektrode se postavljaju na i oko grudnih mišića, da bi stimulisale proizvodnju mleka, a opet sprečile da grudi, kada mleko krene da se smanjuje, padnu i da ne budu tako lepe i jedre.

Odlični rezultati, kada govorimo o skidanju obima stomaka, postižu se i kombinacijom ultrazvučne kavitacije i biostimulacije, kojima se tokom četiri nedelje možete skinuti 1-2 konfekcijska broja.  

Tretman je prijatan, osećate kontrakcije kao kada vežbate, dinamičan je i nema efekte dosade, dok se nakon tretmana osećate veoma energizovano.

5. Body Shock tretman – mezoterapija bez igle 

Iako nije aparaturni, Body Shock je tretman koji savršeno ide uz sva četiri aparata koja smo pomenuli.  

Zovemo ga još i mezoterapija bez igle, jer je izuzetno intenzivan kada govorimo o količini aktivnih sastojaka koji se nalaze u preparatima, ali i zbog dubine njihovog prodiranja uz ove aparate. Mogu da prodru do drugog ili trećeg sloja kože, čime se ubrzava rezultat tretmana, a efekti su daleko bolji i intenzivniji.  

U zavisnosti od toga da li želite da uradite lipolizu, pomognete drenažu, regenerišete kožu ili podignete njenu črvstinu, biraju se dva koktela, stavlja maska koja dodatno pojačava njihovo dejstvo i nakon toga nanosi krema koja ima efekat folije i zadržava aktivne sastojke u koži naredna 24 časa.  

Ovim tretmanom možemo da radimo na očvršćavanju i vraćanju tonusa kože, na liftingu kože, regeneraciji i sprečavanju blagih, površnih, mlađih strija ili u sklopu lečenja laserskom terapijom strija, za izbacivanje vode i ostalih tečnosti.

U slučaju Venus Legacy-ja, Body Shock radimo nakon Legacy tretmana. Ukoliko kombinujemo sa presoterapijom, Body Shock tretman radimo pre, kada pacijenta “upakovanog” u foliju stavljamo u preso pantalone. Radimo ga i uz kavitaciju, kako bismo preparate što dublje ubacili u tkivo, a nakon biostimulacije. 

Preporuka je da se tretman radi dva puta nedeljno, jer je po prirodi jak. Šest tretmana je minimum, a maksimalan broj iznosi do 12 tretmana. 

Imajte na umu da efekti ovih tretmana ne mogu biti potpuni bez zdrave ishrane. Ukoliko jedete slanu hranu, kasno uveče, ili pravite loše kombinacije hrane, možete znatno usporiti rezultate. Ne zaboravite da je važno voditi računa o lepoti i iznutra i spolja!

Dopao vam se neki od tretmana o kojima smo danas pisali i želite da zakažete termin? Pozovite nas!

VS tim 

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Beauty & SPA

NIŠ
JOVANA SKERLIĆA 2A

Beauty & SPA