novosti

NOVI PROTOKOL ZA KOSU NA VS KLINICI: PREVENCIJA OPADANJA, JAČANJE FOLIKULA DLAKE I POTPUNA REGENERACIJA

Poznato je da je najveći intenzitet opadanja kose u septembru mesecu, i to nas ne čudi. Tranzicija iz tople u hladnu sezonu, nakupine raznih materija iz spoljašnjosti na temenu glave koje su izrazito zastupljenje tokom letnjih dana – prašina, smog, hlor, morska so, hemijski preparati iz šampona i UV zračenje, zapušavaju pore na temenu glave i tako doprinose slabljenju dlake, a kasnije i njenom opadanju.

Kako bi osigurali i dopustili našoj kosi normalno da raste i ostane zdrava i jaka, pored redovnog skraćivanja krajeva, pilinga i pravilne suplementacije – ponekad je neophodna i primena savremenih medicinskih terapija.

S tim u vezi, predstavljamo novi protokol na VS Klinici, namenjen podsticanju rasta kose, i poboljšanju njenog kvaliteta i gustine.

KOME JE NAMENJEN PROTOKOL?

I ženama i muškarcima, koji nemaju veliki problem sa opadanjem kose, ali žele da regenerišu i ojačaju folikul svoje dlake, pacijentima i pacijentkinjama koji prolaze kroz period sezonskog ili virusnog opadanja kose, ili jednostavno žele nahraniti svoj skalp i preventivno sprečiti opadanje kose u budućnosti.

KAKO IZGLEDA PROTOKOL I OD ČEGA SE SASTOJI?

Regenerativni protokol za kosu traje 5 nedelja i sastoji se od 10 laserskih tretmana, 5 mezoterapija, 3 biostimulacija, 2 terapije ozonom i 2 terapije kiseonikom. Na tretmane se dolazi dva puta nedeljno, u trajanju od 45 do 90 minuta.

MEZOTERAPIJA, I NA KOJI NAČIN PODSTIČE RAST KOSE?

Mezoterapija kose je neinvazivna i bezbolna terapijska procedura koja dovodi do zaustavljanja ispadanja dlake i podstiče rast nove, usporava starenje dlake i sprečava gubitak kose, poboljšava mikrocirkulaciju i ishranu folikula dlake, i na taj način je revitalizira i jača.

Može se koristiti samostalno u terapiji kod blažih formi opadanja kose, ili u kombinaciji sa drugim procedurama, gde doprinosi u bržim i boljim rezultatima.

Procedura je brza i jednostavna, a zavisno od vrste terapijskog koktela, aplikacija se vrši mezoterapijskim iglicama ili rolerom.

KOJA JE ULOGA LASERSKIH TRETMANA?

Zraci stimulišu i podstiču rast kose, pojačavaju jačinu dlake, neivanzivni su, bezbolni i bez neželjenih efekata. Efekat koji se postiže zasnovan je na teoriji da hromofore apsorbuju lasersku svetlost, koja onda stimuliše rast kose u regijama gde je kosa proređena, povećavajući protok krvi i kiseonika na ovim regijama što stimuliše folikul dlake na ćelijskom nivou.

KOJA JE ULOGA OZONA?

Steriliše skalp, stimuliše cirkulaciju krvi, povećava produkciju kolagena i elastina, eliminiše toksine i bakterije, gljivice i mikrobe, podstiče limfnu drenažu, eksfolijaciju mrtvih ćelija i poboljšava apsorpciju kozmetičkih proizvoda.

KOJA JE ULOGA BIOSTIMULACIJE?

Podstiče rast kose, podmlađuje dlaku, utiče na eliminaciju upalnih procesa na skaplu i podstiče cirkulacija folikula dlake.

KAKO DELUJE TERAPIJA KISEONIKOM?

Kiseonična infuzija deluje na cirkulatorni globus (splet krvnih kapilara) lociran u retikularnom dermisu, gde se u suštini nalazi i koren dlake. Deluje na tri primarne komponente vezivnog tkiva, održavanje adekvatne količine glukozaminoglukana (hijaluronska kiselina), na kvalitet i kvantitet elastičnih i kolagenih vlakana, i u potpunosti podmlađuje tkivo oko folikula i dobro ga vaskularizuje.

CENA PETONEDELJNOG PROTOKOLA: 490 EUR

Ukoliko ste zaintersovani za navedeni protokol, možete zakazati pregled kod našeg dermatologa dr Isidora Sbutega Andrejić, kako bi se obavio pregled, i procena da li je ovaj protokol pravo rešenje za vas.

Pozovite nas još danas, i zakažite termin kod doktorke Isidore Andrejić Sbutega.

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Clinic