Ana sala VS 2_Color_00000

Dr Ana Vilotijević

Spec. dr med. Ana Vilotijević je plastični, rekonstruktivni i estetski hirurg sa više od 10 godina iskustva u privatnoj praksi, gde je svoje usavršavanje bazirala na estetskoj korekciji lica i tela. Posebno interesovanje posvetila je estetskoj i rekonstruktivnoj hirurgiji dojki i zbrinjavanju ekstenzivnih ožiljaka.

Tokom svoje medicinske karijere pohađala je mnogobrojne edukativne treninge iz oblasti plastične hirurgije i estetske medicine, kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini.

Hirurški se usavršavala u Izraelu, Republici Češkoj, Poljskoj, Sloveniji i Republici Srpskoj. U okviru postdiplomskih treninga, svoje znanje iz oblasti hirurgije gornjih i donjih kapaka sticala je u specijalnoj oftalmološkoj bolnici u Nemačkoj.

Poslednjih nekoliko godina svoje iskustvo iz domena regenerativne medicine i njene primene u podmlađivanju lica, kao i korigovanju ožiljnih kontraktura, rado objavljuje kao pozvani predavač na međunarodnim kongresima u Srbiji i inostranstvu.

U radu sa pacijentima veliku ulogu imaju njen altruistički duh i želja da estetsku hirurgiju prikaže kao jednu prirodnu, skladnu i umerenu metodu korigovanja nepravilnosti i deformiteta.

OBRAZOVANJE

Specijаlizaciju plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije završila je 2018. godine na Medicinskom fаkultetu Univerzitetа u Beogrаdu na kome se školske  2010/2011. upisala i na specijаlističke аkаdemske studije – smer Citologijа, histohemijа, elektronskа mikroskopijа, embriologijа.

Po sticanju diplome doktora medicine (diplomirаlа medicinu 2009. godine na Medicinskom fаkultetu Univerzitetа u Beogrаdu) obavila je pripravnički staž za lekare u Beogradu.

RADNO ISKUSTVO

Zaposlena u VS clinic & beauty gde trenutno radi kao medicinski direktor i hirurg za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju

Prethodno iskustvo kao specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sticala je radom u Ordinaciji „ORS Plastična hirurgija“ (2019-2021) i Specijalnoj bolnici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju  “Klinika Varis” (2017-2019). U Opštoj bolnici “ST Medica“ u Beogradu radila je najpre kao klinički lekar, a potom kao specijalizant plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije (2010-2017).

Kao lekar konsultant za neinvanzivnu estetiku radila je u periodu od 2011. do 2017. godine u centru „Estetski Studio Kojić” u Beogradu, a od 2010. do 2011. u centru „New York Esthetic Medicine”, u kome je započela svoje iskustvo u terapijskoj primeni neinvanzivne estetike.