fbpx

VS Clinic and Beauty

Zatezanje stomaka

ABDOMINOPLASTIKA: ZA RAVAN I ZATEGNUT STOMAK

Otkrivamo vam kako se na našoj klinici radi abdominoplastika, operacija zatezanja stomaka.

Abdominoplastika, poznata još i kao zatezanje stomaka, operacija je koja za cilj ima uklanjanje viška kože i masti u predelu stomaka. Pacijenti se najčešće za ovu intervenciju odlučuju nakon naglog mršavljenja, kada ostane višak kože, nakon trudnoće ili u poznijim godinama kada je teže stomak zategnuti samo mršavljenjem i treningom.

Međutim, ona nije zamena za „skidanje stomaka“ zdravim načinom života, ali je jedino efikasno rešenje za gore navedene probleme.

Metodezatezanja stomaka

Abdominoplastika je hiruška intervencija koja se najčešće izvodi prilikom zatezanja stomaka. Pored ove metode, često se izvodi i liposukcija kojom se izvlače suvišne masti iz stomaka. Najbolji efekat zatezanja stomaka pruža kombinacija ove dve metode, kada se abdominoplastikom zateže suvišna koža a liposukcijom izvlače suvišne masti.

Pripremai Procedura

Operacija se izvodi u opštoj anesteziji i podrazumeva prethodnu proveru svih aspekata dogovorenih u konsultaciji sa hirurgom i anesteziologom. Najčešće su to laboratorijske analize i internistički pregled uz EKG.

Tokom operacije se horizontalni rez pravi u bikini zoni, iznad stidne regije, i ide u dubinu, do prednjih trbušnih mišića. Tom prilikom se uklanja višak kože i masnog tkiva i, ukoliko je potrebno, pupak se pomera na višu poziciju. U istom aktu se može izvršiti LipoLife liposukcija sa bokova ili butina, kao i ojačavanje muskulature prednjeg trbušnog zida – što je najčešće potrebno kod žena koje su imale nekoliko trudnoća.

Operacija može trajati od dva do četiri sata.

Oporavak i rezultati

Nakon operacije je često potrebno nošenje drenova, ali se oni najčešće uklanjaju nakon 2-3 dana. Konci se u postoperativnom postupku uklanjaju između 10. i 14. dana.

Minimum mesec dana, a tokom perioda oporavka, potrebno je izbegavati jake fizičke aktivnosti i nositi specijalni steznik. Rezultat zatezanja stomaka je vidljiv odmah, dok se nakon završetka nošenja pojasa smatra da je izgled konačan.

Moguće komplikacije

U moguće komplikacije, iako u retkim slučajevima, može doći do pojave keloidnih ožiljaka kod osoba koje su im sklone, kao i do pojave otoka trbušnog zida, uz produženo curenje bistre serozne tečnosti.

Zakažite svoj termin putem telefona

Beograd:
+381 66 64 65 572

Niš:
+381 65 350 29 24

BeogradNiš

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga

Preuzmi ovde