IMPLANTAT BRADE

KOREKCIJA BRADE I UGRAĐIVANJE IMPLANTATA

U kojim slučajevima i s kojim razlozima se radi korekcija brade i ugrađivanje implantata? Otkrijte u ovom tekstu.

Pitate se u kojim slučajevima i s kojim razlozima se radi korekcija brade? Uz to niste znali da je moguće i ugrađivanje implantata u ovom delu lica? Evo prilike da saznate nešto više o toj proceduri.

Operacija brade, odnosno rešavanje problema uvučene brade, ima za cilj korekciju konture brade pomoću silikonskog implantata koji se ugrađuje. U slučajevima kada je potrebna blaga korekcija brade, postupak se može uraditi hijaluronskim filerima.

Intervencija operacije i korekcije brade izvodi se u lokalnoj anesteziji i pre nje je neophodno uraditi analize dogovorene u konsultaciji sa hirurgom i anesteziologom. Najčešće su to labaratorijske analize.                      

Tokom operativnog zahvata pravi se rez koji je dugačak 3 do 4 centimetra na sluznici unutrašnjosti donjeg dela usne, dužinom donje ivice desni. Tom prilikom se koža i potkožno tkivo odvoje od srednjeg dela donje vilice i u novonastali prostor se postavlja polulučni implantat od silikona. Pored tog, koristi se i spoljni pristup horizontalnim rezom ispod brade.

Konci, kao posledica korekcije brade se nakon operacije sami rastvore i opadnu. Potrebno je nekoliko dana nakon zahvata sprovoditi blagu dezinfekciju usne duplje pomoću hidrogena i kamilice i, naravno, čuvati regiju od udaraca i pomeranja.

S obzirom na to da brada veoma utiče na harmoniju celog lica, a naročito profila, ispravljanjem ove asimetrije u potpunosti se usklađuje gornji i donji deo lica. Finalni rezultat operacije brade je vidljiv nakon nekoliko nedelja, kada u potpunosti splasne otok.

Nakon operacije mogući su otok i blagi podlivi. U izuzetno retkim slučajevima može doći i do izmeštanja implantata.

Zakažite svoj termin

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga