Povećanje zadnjice implantima

ZA VEĆU I LEPŠU GUZU: POVEĆANJE ZADNJICE IMPLANTIMA

Želite da imate guzu Džej Lo ili Kim Kardašijan? Odlučite se za povećanje zadnjice implantima.

Nakon početka 2000. i ere mršavih supermodela, na svetsku scenu se vratio stari ideal lepote – figura peščanog sata, koju po pravilu prati velika i lepo oblikovana guza. Ideale te lepote postavile su poznate dame – Dženifer Lopez, Bijonse i Kim Kardašijan – koje se ne ustručavaju da u svakoj prilici istaknu svoje raskošne obline. Zato i ne čudi što se neka od najčešćih pitanja vezanih za telo i njegovo oblikovanje odnose na to kako povećati zadnjicu ili uraditi podizanje zadnjice, jer je trend naglašenih oblina izuzetno napredovao.

Pod korekcijom zadnjice se najčešće podrazumeva povećavanje, odnosno podizanje glutealne regije uz pomoć silikonskih implantata ili sopstvenim masnim tkivom. Smanjivanje i podizanje zadnjice vrši se liposukcijom koja je opisana u liposkulpturi tela.

Budući da se korekcija zadnjice najčešće vrši u opštoj anesteziji, potrebno je uraditi sve analize koje vam preporuče hirurg i anesteziolog. Najčešće su to laboratorijske analize i internistički pregled uz EKG.

 

Kako se povećava zadnjica implantatima?

Implantati se tokom te procedure ubacuju kroz jedan mali vertikalni rez u gornjem delu glutealne brazde, neposredno ispod trtične kosti. Taj rez je zajednički za obe strane. Kroz njega se postavljaju proteze u prostor ispod velikog glutealnog mišića i ujedno vrši zatezanje zadnjice.

Jednostavniji način predstavlja povećanje zadnjice masnim tkivom, koje se prethodno liposukcijom izvuče iz regija gde ga ima u višku, i nakon obrade ubrizgava u željeni deo.

Period oporavka traje nekoliko nedelja tokom kog je potrebno izbegavati predugo sedenje, kao i naporne aktivnosti koje angažuju glutealni mišić.

Rezultati povećanja i podizanja zadnjice su vidljivi odmah, ali se nakon prolaska otoka smatraju konačnim. Kod transfera masti oni mogu biti manje predvidljivi zbog različite resorpcije masti kod svake osobe.

U moguće komplikacije kada je povećanje i zatezanje zadnjice u pitanju spadaju otok, modrice, otežano sedenje i, u retkim slučajevima, previsoko postavljanje implantata ili pojava cista usled veće količine ubrizgane masti.

Zakažite svoj termin

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga