blog

NA KOJE SVE NAČINE MOŽEMO DA KORIGUJEMO GRUDI?

Korekcija velikih grudi

Kada se pomene korekcija grudi, većina prvo pomisli na intervenciju povećanja. Međutim, postoje različiti problemi, kako estetski, tako i zdravstveni, zbog kojih nam se pacijentkinje obraćaju u želji da svoj dekolte učine lepšim i ženstvenijim.

Male grudi nisu jedini povod za korekciju. Štaviše, veliki broj pacijentkinja ima probleme i poteškoće u svakodnevnim aktivnostima sa grudima koje su prirodno prevelike. Naš današnji blog bavi se upravo temom intervencija koje rešavaju različite probleme kada je estetika grudi u pitanju, bilo to njihovo povećanje, smanjivanje ili podizanje i zatezanje.

Na koje sve načine možemo da korigujemo grudi?

Grudi oduvek predstavljaju simbol ženstvenosti i majčinstva, samim tim svaka žena želi da održi njihovu jedrinu i lepotu. Kroz različit pristup svakoj pacijentkinji razmatramo sve njihove potrebe i zahteve, kako bi svaka sa klinike izašla zadovoljna postignutim rezultatima.

Ovu temu danas obrađujemo kroz različite PROBLEME sa kojima se žene susreću. Neki od njih su samo estetske prirode, dok neki spadaju u funkcionalni, a mi nudimo REŠENJA za svaki problem.

Korekcija grudi

Korekcija malih grudi

Kao što smo i pomenuli na početku teksta, najčešći razlog za korekciju jesu prirodno male grudi, koje nisu u skladu sa građom pacijentkinje. Naša metoda za postizanje privlačnog i proporcionalnog dekoltea jeste uvećanje grudi silikonskim implantatima ili sopstvenom mašću, a nekad i kombinacija ove dve tehnike, kako bi se postigao što prirodniji izgled i maksimalni rezultat.

Korekcija velikih grudi

Određeni broj žena ima prirodno velike grudi, koje su nastale tokom puberteta ili usled prekomerne težine. Pored problema sa opuštenom kožom, vremenom kod njih to stvara i osećaj tereta, čak i bolove u leđima i otežava im mnoge svakodnevne aktivnosti. U njihovom slučaju, premenjujemo intervenciju smanjenje grudi, odnosno uklanjanje viška tkiva dojke, uz istovemeno podizanje grudi i uklanjenje viška kože.

Korekcija opuštenih grudi

Grudi koje su izgubile svoj volumen i čvrstinu, neretko narušavaju samopouzdanje kod žena. Ovaj problem je sličan gore navedenom problemu velikih grudi i obično se javlja nakon velikih oscilacija u kilaži ili nakon perioda dojenja. Uklanjenjem viška kože i pozicioniranjem bradavice, vraćamo im prvobitni položaj, a ukoliko nedostaje volumen i jedrina dojki, kombinujemo tehnike uvećanja grudi implantatima i podizanja grudi.

Korekcija asimetričnih grudi

Poznata je činjenica da ljudsko telo retko kad poseduje idealnu simetriju između leve i desne strane. Uvek postoje manje ili veće razlike, pa se tako ta asimetrija javlja i kod dojki. Kod malih dojki koje želimo da uvećamo koristićemo implantate različite veličine, a ako je potrebno i implantate u kombinaciji sa sopstvenom mašću.

Korekcija tubularnih grudi

Ovaj pojam nije tako poznat ljudima van medicinske struke, ali predstavlja poseban izazov za plastične i rekonstruktivne hirurge. Kako bismo postigli zadovoljavajući rezultat i pacijentkinju učinili srećnom, u ovom slučaju primenjujemo različite tehnike, od uvećanja grudi, preko njihovog podizanja i trudimo se da kroz sve te različite pristupe dođemo do što prirodnijeg rezultata. 

Korekcija grudi

Budite zadovoljne sobom, a mi smo tu da vam pomognemo, jer imamo isti cilj, a to su harmonija i lepota.

Pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije

VS Tim

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Clinic

NIŠ
JOVANA SKERLIĆA 2A

Clinic