fbpx

VS Clinic and Beauty

Tretman strija

KAKO SE BRZO I LAKO REŠITI STRIJA?

Predstavljamo vam najbolje i najbrže tretmane za uklanjanje strija, koje možete zakazati na našoj klinici.

S obzirom na to da su strije ožiljci koji nastaju usled naglog rastezanja kože, one se ubrajaju u grupu oštećenja na koži.

Rastezanje kože dovodi do kidanja vezivnog tkiva, odnosno vlakana kolagena i elastina, koji omogućavaju da ona bude čvrsta i zategnuta. Samim tim možemo razlikovati dve vrste strija (smežuranih linija na koži):

  • ružičasteili svetlo crvene strije sa vidljivim krvnim sudovima (koje su znak prvih faza nastajanja),
  • bele strije, koje su nešto uže, jer kako vreme prolazi krvni sudovi se skupljaju, a strije posvetljuju i sužavaju.

Uzroci nastanka strija su različiti, ali do njihove pojave najčešće dolazi usled genetske predispozicije, trudnoće (naročito na grudima i stomaku), variranja težine (što utiče na kidanje tkiva), naglog rasta kod adolescenata koji dovodi do intenzivnog rastezanja kože, upotrebe pojedinih preparata ili posledica hormonskog disbalansa, usled čega se razmekšava kolagen.

Koji tretmani za uklanjanje strija postoje?

Moderna estetska medicina iznedrila je veliki broj tretmana koji, manje ili više uspešno, utiču na “povlačenje” strija. Neki od najčešćih, koje možete zakazati na našoj klinici, su:

  • mezoterapija(tokom tretmana se igla plasira duž linija strija, kako bi se aktiviralo povećanje kolagena i elastina u koži),
  • hemijski pilinzi,
  • hirurške metode(koje se sprovode kod drastičnih oštećenja kože, kada se pojavljuje tkivo koje visi),
  • VenusViva tretman tokom kojeg laserski zrak podstiče kožu da proizvodi novi kolagen i elastin (bez uticaja na okolno tkivo), čime koža ima bolji kvalitet, a ujedno je glatka, zategnuta i elastična.

Najbolji efekatpostiže se primenom više tretmana u isto vreme, jer oni tada deluju sinergijski.

I ne zaboravite – ne radi se isti tretman kod svakog pacijenta! Protokol se pravi individualno, u zavisnosti od tipa strija.

Zakažite svoj termin putem telefona

Beograd:
+381 66 64 65 572

Niš:
+381 65 350 29 24

BeogradNiš

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga

Preuzmi ovde