novosti

Zajedno doniramo pakete hrane najugroženijima

U saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizujemo “Mesec prikupljanja sredstava za nabavku paketa hrane za socijalno najugrožene korisnike humanitarnih programa Crvenog krsta Srbije”

Dragi naši pacijenti, saradnici i prijatelji,

Mesec oktobar je mesec pravilne ishrane, a 16. oktobra se obeležava Svetski dan hrane. 

Svesni smo da u Srbiji imamo sugrađane kojima je potrebna pomoć, bilo da se radi o starim licima, porodicama, deci ili ljudima bez krova nad glavom.

Prema podacima Crvenog krsta Srbije, godišnje ovo nacionalno društvo pomogne artiklima hrane oko 500,000 osoba u preko 200,000 porodica. Sa druge strane, prema izveštaju programa UNEP-a (Program Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine), prosečni građanin Srbije godišnje baci 83kg hrane.

Na čelu sa našim nutricionistom Đorđem Pejićem, a zajedno sa vama – našim pacijentima, saradnicima i prijateljima, odlučili smo da u oktobru prikupljamo sredstva za pakete hrane namenjene najugroženijim korisnicima Crvenog krsta Srbije.

VS clinic & beauty će u oktobru za svakog pacijenta koji dođe na pregled ili proceduru odvojiti 2eur.

Dodatno, na oba pulta u klinici, postavićemo kasicu u koju ćete moći da donirate novac u skladu sa vašim mogućnostima.

Verujemo da zajedno možemo prikupiti sredstva za značajan broj paketa i pomoći našim sugrađanima kojima su ovi paketi zdravstveno – bezbedne hrane, u predstojećoj zimi i dodatno u toku pandemije bolesti COVID-19 – NEOPHODNI.

 

Svetski dan hrane poziva na globalnu solidarnost u cilju pomoći najugroženijima, pa vas pozivamo da zajedno pokažemo solidarnost.

VS tim