novosti

GODIŠNJA AKCIJA ZA DECU DO 18 GODINA: 20% popusta na protokol za lečenje akni

Zbog velikog broja dece i tinejdžera koji imaju problem sa aknama, odlučili smo da tokom 2022. godine svim pacijentima mlađim od 18 godina omogućimo 20% popusta na individualne protokole za lečenje akni dr Dubravke Đerić.

Ukoliko ste u bilo kom trenutku svog života imali problem sa aknama ili bubuljicama, znate koliko proces njihovog uklanjanja može biti dugotrajan i mukotrpan.

Akne i ožiljci od akni u velikoj meri utiču i na samopouzdanje, naročito u mlađem uzrastu, pa je sve veći broj dece koja kod našeg specijaliste dermatovenerologije, dr Dubravke Đerić dolaze na terapije za lečenje akni.

Tim povodom odlučili smo da tokom cele 2022. deci i tinejdžerima (uzrasta do 18 godina) omogućimo 20% POPUSTA na tretmane za lečenje akni Acnelan protokolom, laserskim tretmanima i hemijskim pilinzima.

Šta su akne i kako dolazi do njihove pojave?

Akne predstavljaju upalno oboljenje kože koje se najčešće pojavljuje na licu, vratu, dekolteu, ramenima i leđima. Njihov nastanak uzorkuje višak sebuma i poremećeno ljuštenje kože usled uvećanja lojnih žlezda i stvaranja čepova – mitisera koji rastu i sprečavaju cirkulaciju.

Faktori koji mogu dovesti do pojave akni su različiti. To mogu biti:

  • genetska predispozicija,
  • promena u hormonima,
  • upotreba lekova,
  • bakterije,
  • stres,
  • mehanička povreda kože,
  • masne kreme i neadekvatni kozmetički preparati,
  • zagađenje i visoka vlažnost vazduha,
  • preterano lučenje lojnih žlezda,
  • preterano ljuštenje kože.

Lečenje akni neophodno je i zbog toga što one, u velikom broju slučajeva, mogu ostaviti ožiljke.

Ipak, ne postoji univerzalna terapija za lečenje akni! Ona zavisi od tipa i osetljivosti kože, ali i od tipa akni. Upravo zbog toga naše dr Dubravka Đerić i dr Isidora Andrejić Sbutega za svakog pacijenta kreiraju individualni protokol za lečenje akni koji se određuje tek nakon prvog pregleda i utvrđivanja anamneze!

Koje tretmane može da obuhvata protokol za lečenje akni?

Dr Đerić u lečenju akni gotovo uvek kombinuje više tretmana.

Acnelan protokol predstavlja jedinstvenu kombinaciju aktivnih sastojaka u borbi protiv različitih faktora koji uzrokuju akne. Najčešće se primenjuje kod osoba sa blažim i srednje teškim oblikom akni.

Za Acnelan se može reći da je kompletno rešenje, jer se terapija sprovodi u seriji od nekoliko tretmana i kombinuje sa kućnom negom, radi što boljeg terapijskog odgovora i održavanja rezultata.

Lečenje akni laserskim tretmanima takođe ima važnu ulogu u protokolu naših specijalista. Jedan od tih tretmana sprovodi se i CLEAR SKIN PRO laserskom sondom koja kombinuje vakuum i neablativni laser sa kontaktnim hlađenjem. U pitanju je tehnologija pogodna za lečenje upornih akni.

Laserski tretmani efektivno tretiraju sve oblike akni – papule, pustule i noduse – i utiču na smanjenje vidljivosti ožiljaka tako što stimulišu stvaranje novog kolagena.

Hemijski pilinzi još jedna su izvrsna metoda u lečenju akni, kojom se uklanjaju stare i time podstiče rast novih ćelija kože. Zahvaljujući njima, koža postaje sjajnija, zdravija i lepša.

Akne predstavljaju ozbiljan problem, koji se mora lečiti isključivo kod dermatologa. Nemojte samoinicijativno koristiti preparate i lekove, i nikako ne zanemarujte ozbiljnost akni. To je bolest koja traje godinama (prosečno vreme trajanja je 6 godina) i može ostaviti vidljive i trajne posledice ukoliko se adekvatno ne leči.

Zbog svega navedenog, ne čekajte da problem sa aknama kod vašeg deteta uzme maha. Pozovite nas i već danas zakažite pregled kod naših specijalista dermatovenerologije.

VS tim 

BEOGRAD
NEBOJŠINA 8A

Clinic

NIŠ
JOVANA SKERLIĆA 2A

Clinic