CELLULAR MATRIX (PRP+NEUKRŠTENI HIJALURON)

ŠTA JE I KAKO SE IZVODI CELLULAR MATRIX TRETMAN?

Otkrivamo vam sve popularniji tretman koji se koristi za prevenciju i korekcije starenja kože.

Cellular Matrix je, već duže vreme, veoma popularan tretman koji predstavlja spoj moćnog PRP tretmana sa hijaluronskom kiselinom čineći idealnu kombinaciju za regeneraciju i hidrataciju kože, radi prevencije i korekcije starenja.

Ova kombinacija prirodnog seruma od dela plazme koja sadrži visoku koncentraciju trombocita sa prirodnim proteinima (koji su najbitniji u procesu zarastanja i regeneracije tkiva) i hijalurona koji ima sposobnost vezivanja vode i jak uticaj na hidrataciju, moćan je saveznik u borbi protiv starenja, povećanja jedrine i svežine kože.  

Tretman se najčešće primenjuje na licu, vratu i šakama u svrhu podmlađivanja i prevencije starenja, regeneracije ožiljaka i smanjenja fleka, kao i poboljšanja teksture kože.

Pre tretmana potrebno je izvaditi krv koja se potom obrađuje pomoću centrifuge (kako bi se odvojio deo bogat faktorima rasta) i meša sa hijaluronom već spremnim u epruveti za Cellular Matrix. Za vreme pripreme, tretirana regija se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Već spreman Cellular Matrix serum se tankim iglicama ubrizgava u željenu regiju i traje otprilike 15 minuta. Procedura nije bolna, iako može biti neprijatna zbog većeg broja uboda.

Šta je obavezno za pacijente pre nego što dođu na tretman?

  • doći bez šminke
  • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
  • doći u tamnoj garderobi
  • lagani obrok pre tretmana
  • doći bez upadljivog nakita

Nakon PRP tretmana nije nephodan poseban oporavak. Moguće je prolazno crvenilo na tretiranom mestu, kao i eventualna modrica na mestu uboda. Efekat jedrine je vidljiv odmah, a još vidljiviji je tri nedelje nakon tretmana.

Za dugoročniji anti-aging efekat, kao i intenzivnije rezultate u regeneraciji kože, potrebno je ponoviti tretman (u dogovoru i po preporuci lekara), a moguće je i kombinovanje sa drugim tretmanima.

Budući da ova procedura spada u najprirodnije zbog vrste “materijala” koji se koristi, osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranom delu, nema rizika od komplikacija.

Tretman se ne primenjuje kod pacijenata sa aktivnim aknama, kožnim bolestima, poremećajima trombocita ili težim bolestima.

Zakažite svoj termin

Cenovnik

Ovde možete preuzeti cenovnik naših usluga