Nehirurška liposukcija - COOLSCULPTING

Zašto je CoolSculpting trenutno najpopularniji vid nehirurške liposukcije?

Rešite se tvrdokornih masnih naslaga uz pomoć kriolipolize trajno i bez bola.

Čak i kada se hranite zdravo i trenirate redovno, može se desiti da se na vašem telu zadrže lokalizovane masne naslage. Kako svi mi imamo određenu količinu masnih ćelija, čiji broj prestaje da se povećava nakon puberteta, normalno je da se sa dobijanjem na težini poveća i volumen tih masnih ćelija. Kod nekih ljudi se u tom slučaju mogu stvoriti tvrdokorne naslage masnoće na određenim delovima tela, naročito na podbratku, stomaku, butinama, kolenima, nadlakticama i leđima. U pitanju je situacija kada imate normalnu težinu i trenirate, ali na nekim delovima ne uspevate da se rešite masnih naslaga.

Međutim, i za to postoji rešenje! Taj problem rešava se uz pomoć CoolSculpting-a.

CoolSculpting je u celom svetu vodeći tretman za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji deluje po principu kriolipolize, odnosno, jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminiše masne ćelije. Do danas je izveden više od osam miliona puta, što je potvrda njegove sigurnosti i efikasnosti. Bezbolna je alternativa liposukciji, dok se prvi uređaj nove generacije u Srbiji može pronaći upravo na našoj klinici.

Treba imati na umu da CoolSculpting ili kriolipoliza nije tretman za gubitak telesne težine, ali je efikasan za žene i muškarce sa zdravim prehrambenim navikama i aktivnim načinom života koji žele da se reše upornih masnih naslaga trajno. Uz to je veoma siguran i učinkovit način za smanjenje viška masnoće bez liposukcije. 

Šta je tehnologija zamrzavanja?

Tehnologija zamrzavanja, poznatija kao kriolipoliza, daje dugotrajne rezultate na problematičnim područjima na telu. Naime, masne ćelije ne vole hladnoću i na određenoj temperaturi se jednostavno smrzavaju. Kada se to dogodi, telo prirodno eliminiše mrtve ćelije u roku od tri meseca, što kao finalni rezultat ima do 35% nepovratnog smanjenja broja masnih ćelija u tretiranom području.

Uređaj koji se tom prilikom koristi ima različite aplikatore s različitim vremenima aplikacije, zavisno od regije koja se želi tretirati i količini masnih ćelija koje želimo ukloniti. Koji aplikator je najbolje koristiti i koliko je puta potrebno ponoviti tretman zavisi od procene naših stručnjaka.

Sva dodatna pitanja o sigurnosti tretmana možete uputiti našim stručnjacima na konsultacijama, dok će vam tokom procesa smrzavanja masnih naslaga ceo naš tim biti na raspolaganju i voditi računa o svakom detalju.

Vaša sigurnost nam je na prvom mestu, pa pre tretmana moramo proveriti da li bolujete od nekih bolesti koje su kontraidikovane za ovaj tretman.

CoolSculpting je ciljani tretman kojim se može tretirati samo potkožno masno tkivo koje je mekano. Stoga su područja koja se mogu tretirati stomak, bokovi, gornji deo leđa, unutrašnji i spoljašnji deo butina, kolena, masno tkivo ispod zadnjice i podbradak.

Kome je namenjena kriolipoliza?

Kriolipoliza je namenjena osobama s idealnom telesnom težinom ili osobama koje su blizu idealne težine, a koje žele da smanje masno tkivo na nekom od  područja odobrenih od strane FDA (Američke agencije za lekove).

Pre tretmana naši stručnjaci će uraditi svu potrebnu dijagnostiku i proceniti može li se masno tkivo ukloniti tretmanom kriolipolize ili je ipak neophodna liposukcija. Tokom konsultacija razgovaraćemo s vama o vašim ciljevima i sprovesti vas kroz ceo postupak smrzavanja masti kako biste bili uvereni u sigurnost procesa.

Takođe, napravićemo plan tretmana prilagođen vašem telu i potrebama. U zavisnosti od toga, biće potrebno da jednom ili dva puta dođete na tretman. Tačan broj dolazaka, kao i potrebnih ciklusa za tretiranje određene regije, definišu se za svakog klijenta ponaosob, na osnovu detaljne dijagnostike. Pre tretmana nije potrebna bilo kakva posebna priprema.

Koji su koraci CoolSculpting tretmana?

Prvi korak u CoolSculpting-u podrazumeva označavanje područja koje će se tretirati. Nakon toga se nanosi podloga od gela koja stvara barijeru između kože i aplikatora. Aplikator se potom prislanja na područje tela koje se tretira i počinjemo sa radom. Zamrzavanje masnih ćelija može trajati 35 do 60 minuta, zavisno od područja.

Tokom tretmana možete osetiti blago štipanje, povlačenje, intenzivnu hladnoću, peckanje, bolove i grčeve na mestu apliciranja. Pet do 10 minuta nakon početka tretmana, kako se područje hladi, sve ove potencijalne pojave nestaju. Za to vreme se možete opustiti, čitati, odgovarati na mejlove ili se dopisivati s prijateljima.

Nakon što uređaj završi s hlađenjem, tretirano područje se kratko izmasira kako bi se razbile obrađene masne stanice i time uticalo na smanjenje masnoće.

Promene su vidljive tri nedelje nakon tretmana, a značajniji rezultati nakon dva meseca.

Da li je potreban oporavak nakon CoolSculpting-a?

CoolSculpting ne zahteva oporavak nakon tretmana. O njegovoj sigurnosti govori i činjenica da se može obaviti čak i za vreme pauze za ručak, pa se odmah nakon tretmana možete vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Nuspojave do kojih može doći uključuju privremeno crvenilo, oticanje, “beljenje”, modrice, zatezanje, peckanje, grčeve, bolove, svrab ili osetljivost kože, kao i osećaj knedle u grlu nakon tretiranja podbratka. One su privremene i obično nestaju za  nekoliko dana.

Kao i kod svakog drugog tretmana, dodatne nuspojave se mogu pojaviti, ali su retke.

Budući da ovo nije tretman čiji je primarni cilj gubitak telesne težine, ne morate se pridržavati posebnog plana ishrane i vežbanja, iako se mnogi klijenti nakon CoolSculpting tretmana osećaju motivisanim i više vode računa o svom telu i životnim navikama.

Ako se nakon tretmana vaša telesna težina poveća ili smanji, volumen preostalih masnih stanica se može povećati ili smanjiti, ali njihov broj ostaje isti. 

Kome se CoolSculpting ne preporučuje?

Tretman se ne preporučuje osobama koje boluju od:

  • Krioglobulinemije – bolesti koja je definisana prisutnošću krioglobulina, proteina koji se zgušnjavaju na nižim temperaturama,
  • Paroksizmalne noćne hemoglobinurije – retke hemolitične anemije koju uzrokuju naglo, povratno razaranje crvenih krvnih zrnaca,
  • Hladne aglutininske bolesti – retke vrste autoimune hemolitičke anemije.

Tretman se ne sme raditi na području hernije (kile), čak iako je uklonjena. CoolSculpting se takođe ne preporučuje na ili oko područja dijastaze rektusa (ravnog trbušnog mišića).

Za ostale kontraindikacije i mere opreza možete detaljno diskutovati sa našim lekarima tokom konsultacija.