fbpx

VS Clinic and Beauty

Na koje sve načine možemo da korigujemo grudi?

Pri pomisli na korekciju grudi, većina prvo pomisli na intervenciju povećanja. Međutim, postoje različiti problemi, kako estetski, tako i zdravsteni, zbog kojih nam se pacijentkinje obraćaju, u želji da svoj dekolte učine lepšim i ženstvenijim.

 

Male grudi nisu jedini povod za korekciju, šta više, dosta pacijentkinja ima problema i poteškoća u svakodnevnim aktivnostima sa grudima koje su prirodno prevelike. Naša najnovija blog tema su upravo vrste intervencija koje rešavaju različite probleme kada je estetika grudi u pitanju.

Na koje sve načine možemo da korigujemo grudi?

Grudi oduvek predstavljaju simbol ženstvenosti i majčinstva, samim tim bi svaka žena želela da održi njihovu jedrinu i lepotu. Kroz različit pristup svakoj od pacijentkinja, rešavamo sve njihove potrebe i zahteve, kako bi svaka od njih sa klinike izašla zadovoljna postignutim rezultatima.

Ovu temu smo želili da obradimo kroz različite PROBLEME sa kojima se žene susreću, neki od njih su samo estetske prirode, a neki spadaju u funkcionalni problem i kroz REŠENJA za svaki problem.

Woman getting dressed in bedroom.
  1. MALE GRUDI

Kao što smo i pomenuli na početku teksta, najčešći razlog za korekciju grudi je upravo taj da pacijentkinja ima prirodno male grudi, koje nisu u skladu sa njenom građom. Naša metoda za postizanje privlačnog i proporcionalnog dekoltea jeste uvećanje grudi silikonskim implantatima ili sopstvenom mašću, a nekad i kombinacija ove dve tehnike, kako bismo postigli što prirodniji izgled i maksimalni rezultat.

 

  1. VELIKE GRUDI

Određeni broj žena ima prirodno velike grudi, koje su nastale tokom puberteta ili usled prekomerne težine. Pored problema sa opuštenom kožom, vremenom kod njih to stvara i osećaj tereta, čak i bolove u leđima i otežava im mnoge svakodnevne aktivnosti. U njihovom slučaju, premenjujemo intervenciju smanjenje grudi, odnosno uklanjanje viška tkiva dojke, uz istovemeno podizanje grudi i uklanjenje viška kože.

 

  1. OPUŠTENE GRUDI

Grudi koje su izgubile svoj volumen i čvrstinu, neretko narušavaju samopouzdanje kod žena. Ovaj problem je sličan gore navedenom problemu velikih grudi i obično se javlja nakon velikih oscilacija u kilaži ili nakon perioda dojenja. Uklanjenjem viška kože i pozicioniranjem bradavice, vraćamo im prvobitni položaj, a ukoliko nedostaje volumen i jedrina dojki, kombinujemo tehnike uvećanja grudi implantatima i podizanja grudi.

 

  1. ASIMETRIČNE GRUDI

Poznata je činjenica da ljudsko telo retko kad poseduje idealnu simetriju između leve i desne strane. Uvek postoje manje ili veće razlike, pa se tako ta asimetrija javlja i kod dojki. Kod malih dojki koje želimo da uvećamo ćemo koristiti implantate različite veličine, a ako je potrebno i implantate u kombinaciji sa sopstvenom mašću.

 

  1. TUBULARNE GRUDI

Ovaj pojam nije tako poznat ljudima van medicinske struke, ali predstavlja poseban izazov za plastične i rekonstruktivne hirurge. Kako bismo postigli zadovoljavajući rezultat i pacijentkinju učinili srećnom, u ovom slučaju primenjujemo različite tehnike, od uvećanja grudi, preko njihovog podizanja i trudimo se da kroz sve te različite pristupe dođemo do što prirodnijeg rezultata. Ako želite da saznate više o ovim intervencijama, možete pogledati video koji smo snimili sa dr Stojiljkovićem i dr Đorđević – link.

Budite zadovoljne sobom, a mi smo tu da vam pomognemo, jer imamo isti cilj, a to je harmonija i lepota.

Spec. dr med. Ana Vilotijević

Dr med. Sonja Đorđević